Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Οι βάρβαροι από τον Βορρά ήρθανε , και ακόμα δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι .

Αιολικά στα βουνά μας .
Κινητικότητα παρατηρείται στην περιοχή της Νεράιδας για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Σχετική είδηση ΕΔΩ.
Ταυτόχρονα συνεδριάζει η Επιτροπή ποιότητας Ζωής του Δήμου Πύλης με ένα από τα θέματα συζήτησης τη Γνωμοδότηση επί του περιεχομένου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Αιολικός σταθμός ισχύος 24,65 ΜW, στις θέσεις «Παλούκι» - «Αγκάθι» -«Σπιτάκι» στα όρια του Δήμου Πινδαίων και της Κοινότητας Νεράιδας, στο Νομό Τρικάλων. 
Είναι γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή μας αρκετές ζώνες έχει στοχοποιηθεί -δεσμευτεί για τη δημιουργία Μικρών Υδροηλεκτρικών έργων και Αιολικών πάρκων με προσδιορισμένο αριθμό Ανεμογεννητριών. Δείτε σχετικά τον γεωπληροφοριακό χάρτη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ΕΔΩ.
Πρέπει να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι οι φυσικοί πόροι της περιοχής μας (νερό, αέρας, ήλιος, δάση κ.α.) είναι ο πλούτος μας,είναι η ίδια μας η ζωή και δεν είναι διαθέσιμοι στον καθένα. Οι τοπικές κοινωνίες έχουν ουσιαστικό ρόλο στη διαχείρισή τους.
Η ΑΧΕΛΩΟΥ ΡΟΥΣ θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώνει τις τοπικές κοινωνίες.

Υ.Γ. και σχόλιο από kaprotrikalon .
Η παρακάτω εταιρεία είναι αυτή που έχει κάνει τις μελέτες  για τα " Αιολικά πάρκα  " σε όλη την ορεινή περιοχή . Και μάλιστα οι μελέτες αυτές έχουν γίνει πολύ πριν ενταχθούμε στον
" Καλλικρατικό Δήμο Πύλης . Όταν υπήρχε " Διευρυμένη Κοινότητα Νεράιδας " και " Κοινότητα Θεοδωριάνων " . Γιατί και εκεί έχει κάνει μελέτες . Μάλιστα η εταιρεία αυτή έχει σαν έδρα την Αθήνα , και έχει γραφεία και στα Τρίκαλα και στην Άρτα .


Δείτε στον χάρτη της ΡΑΕ που ακριβώς σχεδιάζουν να βάλουν της ανεμογεννήτριες επάνω στο " Καπροβούνι " και φανταστείτε πως θα γίνει ο τόπος μας πάνω από το κεφάλι μας .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι Γερμανικες εταιρειες δεν ξερουν τι να κανουν τις ανεμογεννητριες που τους μειναν και βρηκαν εμας τα κοροιδα για να τις σπρωξουν και να τα κονομησουν. Α και να ριξουν και κανα ψιχουλο για μιζες στα ντοπια λαμογια ωστε να γινει γαργαρα η καταστροφη και η λεηλασια του σημαντικοτερου προιοντος της χωρας που ειναι τα φυσικα τοπια και η πλουσιοτερη βιοποικιλοτητα της ευρωπης. και εμεις τι κανουμε;;;