Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

4η Αθαμάνιος Διαδρομή - Δρόμοι του Βασιλιά Αθάμα .

 

O Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων του Νομού Άρτας και η Ένωση Συλλόγων και Αδελφοτήτων του Δήμου διοργανώνουν τον 4ο αγώνα δρόμου «Αθαμάνιος Διαδρομή» (ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΘΑΜΑ), ο οποίος φέτος είναι αφιερωμένος στον αγώνα κατά του καπνίσματος.
Στα πλαίσια της διοργάνωσης αυτής, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
Ομιλία
 Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 και ώρα 6:00 μμ – Ομιλία από διακεκριμένους επιστήμονες με τίτλο «Κάπνισμα και σύγχρονος τρόπος ζωής» για τις επιπτώσεις του καπνίσματος και της σύγχρονης διατροφής στην υγεία των νέων ανθρώπων.
Αγώνες Δρόμου
 Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 και ώρα 5: 30 μμ – Παιδικοί Αγώνες Δρόμου
 Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 και ώρα 5: 30 μμ – Περιπατητική Διαδρομή
 Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 και ώρα 6: 00 μμ – Αγώνας Δρόμου
Σημειώνεται ότι:
 Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους και η εγγραφή δωρεάν.
 Δηλώσεις θα γίνονται την ημέρα του αγώνα στην πλατεία του Αθαμανίου 2 ώρες πριν την έναρξή του.
 Δεν θα καλυφθούν έξοδα μετακίνησης ή διαμονής.
 Ο αγώνας θα έχει την υποστήριξη τηλεοπτικών μέσων πανελλαδικής εμβέλειας.
Αναλυτικότερα,
Ο αγώνας δρόμου διεξάγεται σε μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στην άγρια φύση των Τζουμέρκων, προσφέροντας σε πολλά σημεία μια ανεπανάληπτη θέα. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής εκτείνεται σε δάσος από έλατα, καρυδιές και καστανιές και πραγματοποιείται υπό άριστες κλιματικές συνθήκες για την εποχή, διευκολύνοντας την προσπάθεια των αθλητών. Σημειώνεται ότι η διαδρομή είναι ασφαλτοστρωμένη, σε όλο το μήκος της.Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 11 Αυγούστου στις 6:00μμ, στην πλατεία του Αθαμανίου (υψόμετρο 783 μ.). Οι δρομείς αφού καλύψουν τη διαδρομή των 12,2 χλμ. θα τερματίσουν στην πλατεία του Τετρακώμου (υψόμετρο 912 μ.) ενώ το μέγιστο υψόμετρο κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι 1086 μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: