Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ξεκίνησε ο …Καλοκαιρινός «πόλεμος» για το νερό στην Θεσσαλία .

Λίμνη Πλαστήρα

Την ώρα που το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, έδινε το «πράσινο φως» για την έγκριση μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή μικρών υδροηλεκτρικών έργων σε Οξυά, Δρακότρυπα και Νεράιδα Καρδίτσας, η Λάρισα ζητούσε επειγόντως νερό από την λίμνη Πλαστήρα για τις αρδευτικές ανάγκες της…
Ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Πηνειού (ΤΟΕΒ) που είναι υπεύθυνος για την άρδευση 150.000 στρεμμάτων στον νομό Λάρισας, αναζητεί συνολικά 60 εκ. μ3 νερό για άρδευση.
Από την Λάρισα γίνεται λόγος για κάμπο που «διψά» και πρέπει μέχρι την …Δευτέρα να «σωθούν» 50.000 στρέμματα καλλιεργειών, ζητώντας νερό από την λίμνη Πλαστήρα.
«Η λίμνη είναι στα όρια της» απαντούν οι Καρδιτσιώτες και επικαλούνται και το υδροηλεκτρικό φράγμα του Ταυρωπού που χρειάζεται νερό για να λειτουργεί.
Από τον Πηνειό ποταμό, φτάνει πολύ λίγο νερό στην Λάρισα και δεν υπάρχει η αναγκαία για την άρδευση ποσότητα και είναι θέμα χρόνου οι «βολές» της Λάρισας και κατά του Νομού Τρικάλων για «παράνομα φράγματα που στήνονται στον ποταμό στον Νομό Τρικάλων και δεν επιτρέπουν να φτάσει το νερό στη Λάρισα» .
Thessalianews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: