Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Συνάντηση στο Υπουργείο για λιγνίτη Ελασσόνας και Φράγμα Μεσοχώρας .

Συνάντηση στο Υπουργείο για λιγνίτη Ελασσόνας και Φράγμα Μεσοχώρας

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Μάκη Παπαγεωργίου, είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος και η περιφερειακή σύμβουλος και πρώην Έπαρχος Ελασσόνας Μαρία Μαμάρα.
Θέμα της συζήτησης αποτέλεσε το ζήτημα που ανέκυψε για την εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων της περιοχής της Ελασσόνας. Όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για τα προβλήματα τα οποία πρόκειται να δημιουργηθούν στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας αλλά και στην γειτονική Π.Ε. Τρικάλων στο περιβάλλον, στην παραγωγή προϊόντων ΠΟΠ, στον υδροφόρο ορίζοντα και στον ποταμό Τιταρήσιο, απ’ τον οποίο υδρεύονται πολλοί οικισμοί της Π.Ε Λάρισας. Μετέφεραν επίσης την καθολική αντίθεση των τοπικών κοινωνιών και των φορέων της περιοχής για ενδεχόμενη εκμετάλλευση των λιγνιτικών κοιτασμάτων.
Ο Υφυπουργός από την πλευρά του διευκρίνισε ότι δεν έχει τεθεί κανένα θέμα εκμετάλλευσης των λιγνιτικών κοιτασμάτων της περιοχής της Ελασσόνας.
Στη συνέχεια συζήτηση έγινε και για την αντιμετώπιση του προβλήματος κλοπών μετασχηματιστών από κολώνες της ΔΕΗ το οποίο έχει αναδειχθεί σε μείζον θέμα κυρίως για τους αγρότες της Π.Ε. Λάρισας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για τις άμεσες ενέργειες που ήδη έχουν δρομολογηθεί τόσο για την προμήθεια μετασχηματιστών όσο και για τη φύλαξή τους.
Περαιτέρω, συζήτησαν για το πλαίσιο και τη λειτουργία επενδύσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ενώ ο Περιφερειάρχης έθιξε το θέμα της αξιοποίησης του υδροηλεκτρικού σταθμού της Μεσοχώρας «ο οποίος είναι σχεδόν έτοιμος και μπορεί να παράγει καθαρή, ανανεώσιμη ενέργεια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός .
Trikalanews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: