Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Προχωρά ο νέος οδικός άξονας Τρικάλων – Άρτας .

 
Αγοραστός οδικός άξονας Τρικάλων –Άρτας

Τα έργα του νέου οδικού τμήματος της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας, από τη Γέφυρα Καραβόπορου έως τη Λυγαριά, επισκέφτηκε χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατασκευαστές και τους επιβλέποντες για την πρόοδο του έργου.
Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα σημαντικό έργο, το οποίο βελτιώνει την οδική ασφάλεια και αναβαθμίζει την σύνδεση των Τρικάλων και της Θεσσαλίας γενικότερα, με την Άρτα. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 21 περίπου εκ. ευρώ, μήκους 9,5 χιλιομέτρων το οποίο περιλαμβάνει 3 ανισόπεδους κόμβους στη Λυγαριά, το Δροσερό και στον Παραπόταμο και αναμόρφωση του κόμβου των Γόμφων. Με την ολοκλήρωση των έργων πρόκειται να παραδοθεί ένας σύγχρονος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος, με δύο κατευθύνσεις, 4 λωρίδες κυκλοφορίας και με παράπλευρες οδούς που θα βοηθούν την μετακίνηση αγροτικών μηχανημάτων».
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε ακόμη στις δυσκολίες που εμφανίστηκαν κατά την εκτέλεση του έργου καθώς τόσο οι έντονες βροχοπτώσεις του Μαΐου όσο και οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού εμπόδισαν την εκτέλεση εργασιών. Παράλληλα προσέθεσε ότι πραγματοποιούνται εργασίες διευθέτησης σε μεγάλο μήκος του Πορταϊκού ποταμού. Ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει την συμβολή όλων για το έργο αυτό για να μην παρατηρηθούν καθυστερήσεις στις διαδικασίες επιτάξεων και απαλλοτριώσεων. «Κανείς δεν πρόκειται να χάσει ενώ θα πρέπει να βοηθήσουν όλοι για να γίνει αυτός ο δρόμος που θα σημάνει ασφάλεια, ανάπτυξη και άρση της απομόνωσης. Και πάνω απ’ όλα γιατί είναι ένα έργο που φέρνει θέσεις εργασίας και τόνωση τόσο της πραγματικής όσο και της τοπικής οικονομίας. Εμείς συνεχίζουμε σε ένα δύσκολο περιβάλλον, σε μια τραγική οικονομική στιγμή, σε μια περίοδο αβεβαιότητας και ανασφάλειας αφοσιωμένοι στη θεσσαλική προσπάθεια».
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Κουφογάζος τόνισε: «Με αυτό το έργο αλλάζει όλος ο οδικός άξονας της Δυτικής Θεσσαλίας. Η ταχύτητα του έργου είναι αρκετά γρήγορη και έχουν προχωρήσει αυτή τη στιγμή οι εργασίες που αφορούν στη διαμόρφωση του οδικού άξονα. Οφείλω να πω ότι ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός έχει πιάσει τα μηνύματα των καιρών και με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με πολιτική βούληση και θέληση κατάφερε το έργο αυτό να πάρει σάρκα και οστά. Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις πιστεύω ότι το μέλλον για τους οδικούς άξονες που αφορούν στην Ε.Ο. Τρικάλων-Άρτας θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής».
Παρόντες κατά την επίσκεψη στα έργα ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων Έφη Καραγιάννη και οι εργολάβοι του έργου .
Trikalanews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: