Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Ο Εορτασμός της Αγίας Κυριακής στη Νεράιδα Τρικάλων .

Εορτασμός της Αγίας Κυριακής στη Νεράιδα

Με θρησκευτική κατάνυξη, παρουσία πλήθους προσκυνητών , τελέστηκε στην Ι.Μ. Αγίας Κυριακής Νεράιδας από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Κυρίτση και από Iερείς της ευρύτερης περιοχής πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασία το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής, παραμονή της Αγίας Κυριακής.
Ο π. Δημήτριος ανέφερε ότι: «Η Αγία Μεγαλομάρτυς Κυριακή γεννήθηκε στη Νικομήδεια, μοναδικό παιδί του Δωρόθεου και της Ευσεβίας. Οι γονείς της ήταν Έλληνες, ευσεβείς χριστιανοί, πλούσιοι, αλλά χωρίς απογόνους. Προσευχόμενοι αδιαλείπτως, απέκτησαν ένα παιδί εκ Θεού. Εφόσον γεννήθηκε ημέρα Κυριακή (την ημέρα του Κυρίου), της δόθηκε το όνομα Κυριακή. Από την παιδική της ηλικία η Κυριακή ήταν αφιερωμένη στο Θεό. Ήταν όμορφη στο σώμα και στην ψυχή. Πολλοί μνηστήρες τη ζήτησαν σε γάμο, αλλά απέρριπτε όλες τις προτάσεις, λέγοντας ότι είναι αρραβωνιασμένη με τον Χριστό τον Κύριο και ότι δεν επιθυμούσε τίποτε περισσότερο από το να πεθάνει εν παρθενία».
Μεταξύ του πλήθους και οι Αντιδήμαρχοι Πύλης Ιωάννης Κουτσονάσιος και Θανάσης Πλαβός και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παναγιώτης Λέφας, Πέτρος Τεντολούρης και Κώστας Βλάχος.

Trikalanews .

Δεν υπάρχουν σχόλια: