Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Έως την Άνοιξη του 2010 ;

Έως την Άνοιξη του 2010, η Κάρλα, η λίμνη της Μαγνησίας που είχε αποξηρανθεί την δεκαετία το ΄60, θα αποτελεί πάλι, έναν πολύτιμο ταμιευτήρα νερού για την περιοχή και ένα σημαντικό υδροβιότοπο.
Η Κάρλα, μαζί με το φράγμα της Γυρτόνης, που κατασκευάζεται έξω από τη Λάρισα, στο οποίο θα συγκεντρώνονται τα νερά του Πηνειού που σήμερα χύνονται στην θάλασσα, θα εξασφαλίζουν την άρδευση 300 χιλιάδων στεμμάτων, όπως δήλωσε ο Γιώργος Σουφλιάς , που επισκέφθηκε σήμερα τα δύο έργα.
Σε δηλώσεις του, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τόνισε ότι όραμά του είναι να ολοκληρωθούν τα δύο έργα καθώς, η πολιτική του υπουργείου αφορά την αξιοποίηση των υδάτων, από το φράγμα της Συκιάς στον Αχελώο μέχρι τον Πηνειό και μέσω του φράγματος της Γυρτώνης στην τροφοδότηση της λίμνης Κάρλα.
Επισήμανε δε, ότι η Θεσσαλία είναι ελλειμματική σε υδάτινους πόρους.
Σε ό,τι αφορά την Κάρλα, ο υπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση φορέα διαχειριστικής αρχής με πρόεδρο τον πρώην νομάρχη Μαγνησίας, Γιάννη Πρίντζο.
Σε σχέση δε με το φράγμα της Γυρτώνης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2010 και τη βεβαιότητα ότι η χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους θα συνεχισθεί κανονικά.
Το συγκεκριμένο φράγμα είναι σημαντικό περιβαλλοντικό έργο ταμίευσης νερού και θα βοηθήσει άμεσα στην επίλυση σοβαρών αρδευτικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι νομοί Λάρισας και Μαγνησίας.
Η επαναδημιουργία της λίμνης των 38.000 στρεμμάτων (η λίμνη των Ιωαννίνων έχει έκταση 22.000 στρέμματα) αναμένεται να αλλάξει σταδιακά τον χαρακτήρα της περιοχής .
Σήμερα, φεύγουν καθημερινά περίπου 7 εκατ. κ.μ. νερού από τον Πηνειό στον Παγασητικό κόλπο .

Μας δουλέυει ο Κος ΠΕΧΩΔΕ ή μου φαίνετε ; Έως την άνοιξη του 2010 θα έχει γεμίσει η λίμνη Κάρλα με τα νερά του Πηνειού ; Και τότε γιατί καίγεται να γυρίσει τον Αχελώο στον κάμπο , αφου περισσέυουν τόσα νερά απο τον Πηνειό ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: