Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Ρε τι κάνουν οι εκλογές ! ! ! ! !

Περισσότερα λεφτά για αγροτικά έργα.

Κατά περίπου 25% αυξάνεται το ύψος των ποσών του επιχειρησιακού προγράμματος "Αλέξανδρος Μπαλτατζής". Από 5,8 δισ. ευρώ, που ήταν, ανεβαίνει σε 7,2 δισ. ευρώ.
Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σωτ. Χατζηγάκης, ύστερα από σύσκεψη, που είχε, με την διοίκηση της ΕΝΑΕ (νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις) για την οριστική κατανομή των έργων του προγράμματος, στην ελληνική περιφέρεια.Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ, νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δημήτρης Δράκος, ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός και ο νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κώστας Σκιαδάς, ο Ειδικός Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Θεσσαλός και τα στελέχη της ΕΝΑΕ κ.κ. Σπανούλης, Αμανατίδης, Παρασκευόπουλος και Μιχαλάκης.
Ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι έμφαση δίνεται στα εγγειοβελτιωτικά έργα και ότι σε κάθε νομό θα γίνει ένα μεγάλο έργο, «ώστε όλη η Ελλάδα να έχει νερό για άρδευση-ύδρευση».Συμπλήρωσε επίσης ότι «η κυβέρνηση στοχεύει στην ποιότητα των αγροτικών προϊόντων, στο περιβάλλον, στην τόνωση της υπαίθρου, αλλά και στην ευρύτερη αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, θα προσπαθήσει ώστε κάθε Περιφέρεια να έχει ένα εγγειοβελτιωτικό έργο, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν και να πραγματοποιηθούν οι στόχοι και να ικανοποιηθεί η βασική της πολιτική που είναι νερό σε όλη την Ελλάδα». Στη σύσκεψη εξετάστηκαν και θέματα συνεργασίας των υπηρεσιών των νομαρχιών με τις υπηρεσίες του υπουργείου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην καλύτερη λειτουργία του ΕΦΕΤ για αποτελεσματικότερους ελέγχους, ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία των καταναλωτών και των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων.
Ακόμα . . . . .
Ποσό 7 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για υποδομές πόσιμου νερού. Ο γενικός γραμματέας κ. Φώτης Γκούπας υπέγραψε την σχετική πρόσκληση για τη χρηματοδότηση, μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013, με έργων που αφορούν στην προστασία, διατήρηση και αναβάθμιση της ποιότητας νερού στους τέσσερις νομούς
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2007-2013 δημοσιεύτηκε ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Θεσσαλίας» και ειδικότερα στον Κωδικό Θεματικής Προτεραιότητας 45 «Διαχείριση και Διανομή Ύδατος – Πόσιμο Νερό».Η πρόσκληση αφορά χρηματοδότηση πράξεων συνολικού προϋπολογισμού έως 6.983.683 ευρώ και απευθύνεται στις παρακάτω κατηγορίες Δυνητικών Δικαιούχων:- ΟΤΑ Α΄ και Βʼ Βαθμού.- Δημοτικές Επιχειρήσεις ύδρευσης – Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.).Οι πράξεις που θα ενταχθούν στο πλαίσιο της πρόσκλησης θα πρέπει να συμβάλλουν στην ορθολογική διαχείριση και προστασία των υδάτινων πόρων της Περιφέρειας, μέσω της αντιμετώπισης των προβλημάτων ύδρευσης και ειδικότερα: στην αντιμετώπιση της υποβάθμισης της ποιότητας του πόσιμου νερού των οικισμών, στην κάλυψη των μόνιμων υδρευτικών αναγκών περιοχών της Περιφέρειας που δεν διαθέτουν σύνδεση με κεντρικό δίκτυο ύδρευσης ή διαθέτουν ανεπαρκείς υποδομές ύδρευσης (επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία ή που δεν επαρκούν για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών λόγω αύξησης του μόνιμου πληθυσμού κλπ).Ειδικότερα με την παρούσα πρόσκληση και για τις παρακάτω κατηγορίες πράξεων δύναται να χρηματοδοτηθούν οι ακόλουθες δράσεις:- Τροφοδοτικοί αγωγοί ύδρευσης.- Δεξαμενές νερού και αντλιοστάσια.- Συστήματα επεξεργασίας της ποιότητας του νερού.Θα διενεργηθεί άμεση αξιολόγηση των προτάσεων, με έναρξη της περιόδου υποβολής προτάσεων την 25/05/2009 και λήξη την 30 / 10 / 2009.Οι προτάσεις μπορούν να υποβληθούν σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή, στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή (ΕΔΑ) Περιφέρειας Θεσσαλίας, Σωκράτους 111, Λάρισα, 1ος όροφος.Ο κ. Φ. Γκούπας σε δηλώσεις το ανέφερε: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει σπουδαία βήματα στη Θεσσαλία, με στόχο την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.Οι δράσεις που υλοποιούνται σε αυτό το πλαίσιο βασίζονται σε ολοκληρωμένες πολιτικές και αφορούν σε έργα άμεσης ανάγκης, όπως αποχετευτικά δίκτυα, βιολογικοί καθαρισμοί και υδρεύσεις. Για το σκοπό αυτό, από το Γ ΚΠΣ έχουμε ήδη χρηματοδοτήσει 91 μεγάλα και μικρότερα έργα και μελέτες διαχείρισης υγρών αποβλήτων και ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 134,3 εκατομμυρίων ευρώ.Συνεχίζοντας τις παραπάνω πολιτικές, με στόχο να κάνουμε καλύτερες τις ζωές των πολιτών, ανακοινώνουμε τη νέα πρόσκληση 7 εκατομμυρίων ευρώ για πόσιμο νερό από το ΕΣΠΑ 2007 -2013, το αναπτυξιακό εργαλείο που έχει ενεργοποιηθεί πλήρως και αποτελεί τη νέα πραγματικότητα στην προσπάθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας για ανάπτυξη και ποιότητα ζωής».
Ο Αετός είναι μέσα στα έργα για το καινούργιο δίκτυο ύδρευσης ;
Πηγή είδησης : Εφημερίδα "ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: