Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Μας αφορά. . . . . . . .

Το διαβάσαμε στην ιστοσελίδα των Θεοδωριάνων "οι ορεινοί".Μας αφορά και μάλιστα πολύ.

Κοινή πρόταση για Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων.
12.05.09
Ύστερα από την υπογραφή του Π.Δ. για το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, οι σύλλογοι: Προστασίας Αράχθου, ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ και ο σύλλογος Προστασίας και Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ματσουκίου, κατέθεσαν στο ΥΠΕΧΩΔΕ κοινή πρόταση σχετικά με τον εκπρόσωπο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που θα μετέχει στο Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων.
Προτάθηκε ο δικηγόρος Γιάννης Παπαδημητρίου, πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του συλλόγου Προστασίας Αράχθου και σαν αναπληρωματικό μέλος ο Δημήτρης Στεργιούλης, πρόεδρος του συλλόγου Θεοδωριανιτών Άρτας ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ. Αναμένουμε την τελική απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΡΑΧΘΟΥ
Μιχ. Αγγέλου 18, 45 332 ΙωάννιναΤηλ/φαξ. 2651042852-98524/98688 Ιωάννινα, 12-5-2009

Δ ε λ τ ί ο Τ ύ π ο υ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΜΚΟ ΣΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ.
Ο Σύλλογος Προστασίας Αράχθου, ο Σύλλογος Θεοδωριανιτών Άρτας «οι Ορεινοί» και ο Σύλλογος Προστασίας Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ματσουκίου σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα της ίδρυσης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, πρότειναν προς το ΥΠΕΧΩΔΕ ως εκπρόσωπο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) στον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου τον δικηγόρο κ. Ιωάννη Παπαδημητρίου πρώην Πρόεδρο και νυν μέλος του Συλλόγου Προστασίας Αράχθου και ως αναπληρωματικό του το δάσκαλο κ. Δημήτριο Στεργιούλη, Πρόεδρο του Συλλόγου Θεοδωριανιτών Άρτας «οι Ορεινοί».
Οι εν λόγω τρείς ΜΚΟ είναι κατά τεκμήριο οι μόνες που δραστηριοποιούνται σε περιβαλλοντικά θέματα στην ευρύτερη περιοχή του Πάρκου Τζουμέρκων, συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία θεσμοθέτησης του Εθνικού Πάρκου, καταθέτοντας προτάσεις-παρατηρήσεις επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, και τέλος λόγω της πολύ καλής γνώσης της περιοχής πιστεύουμε ότι έχουν να προσφέρουν πολλά στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: