Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ - ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ : 2 - 0 .

Της Ελπίδας Κουτσογιάννη . Εφημερίδα "ΕΡΕΥΝΑ".
Απετράπη και πάλι η κτηματογράφηση της Μεσοχώρας .
Κάτοικοι εμπόδισαν χθες συνεργείο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Ήταν η δεύτερη φορά χθες, σε διάστημα λίγων μηνών που συνεργεία της Νομαρχίας μετέβησαν στην περιοχή της Μεσοχώρας προκειμένου να προχωρήσουν στην κτηματογράφηση της περιοχής. Και ήταν η δεύτερη φορά, που κάτοικοι της Μεσοχώρας, τους εμπόδισαν.
Είναι, εξάλλου, καιρός τώρα που κάτοικοι της Μεσοχώρας είναι σε επιφυλακή. Κάθε πρωί συγκεντρώνονται στην είσοδο με σκοπό να αποτραπεί η κτηματογράφηση.
Το ίδιο έγινε και χθες. Τη χθεσινή ημέρα ήταν η δεύτερη φορά που η επιφυλακή είχε νόημα, καθώς συνεργεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, συνοδευόμενα από περιπολικό της αστυνομίας μετέβησαν στην περιοχή για να προχωρήσουν στην κτηματογράφηση, με τελικό στόχο, βέβαια την συνέχιση των εργασιών του φράγματος της Μεσοχώρας.
Όταν οι κάτοικοι αντίκρισαν τα συνεργεία, απέτρεψαν την είσοδό του στο χωριό. Οι εντάσεις δεν έλειψαν. Ομοίως και οι διαπραγματεύσεις. Οι τελευταίες δεν διήρκησαν επί μακρόν. Το συνεργείο αποφάσισε σύντομα να αποχωρήσει. Το θέμα, όμως είναι για πόσο ακόμη. Διότι οι πληροφορίες των κατοίκων – κυρίως ηλικιωμένων – αναφέρουν ότι σήμερα δεν αποκλείεται να επιστρέψει το συνεργείο της Νομαρχίας συνοδευόμενο από αστυνομικές δυνάμεις.
Κάτι ανάλογο είχε γίνει και την προηγούμενη φορά. Τον περασμένο Μάρτιο συνεργείο της Νομαρχίας, συνοδευόμενο από περιπολικό της αστυνομίας είχε επιχειρήσει την κτηματογράφηση της περιοχής, χωρίς όμως αυτή να καταστεί δυνατή. Τότε, όμως και ενώ το συνεργείο ήταν έτοιμο να αποχωρήσει είχε σπεύσει ο αντινομάρχης κ. Κοτρώνης, και είχαν προκληθεί εντάσεις, χωρίς όμως και τότε να γίνει η κτηματογράφηση.
Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει νέα απόπειρα σήμερα. Οι κάτοικοι της περιοχής εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην το επιτρέψουν. Το τι θα γίνει τελικά δύσκολα μπορεί να προβλεφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: