Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Στον αέρα οι Φορείς Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων .

Ακόμα δεν έχει συσταθεί ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων και ήδη ο θεσμός δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα εκ των έσω, δηλαδή απ’ την ίδια την κυβερνητική πολιτική.
Πρόσφατα η Διυπουργική Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής, με την συμμετοχή του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Καραμανλή, στα πλαίσια σχεδίου για την περικοπή δαπανών στο Δημόσιο Τομέα, αποφάσισε εκτός των άλλων και τη συγχώνευση των 29 φορέων Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και Εθνικών Πάρκων σε 13, έναν ανά διοικητική Περιφέρεια.
Στην Ήπειρο υπάρχουν τέσσερις Φορείς( Αμβρακικού, Παμβώτιδας, στενών και εκβολών Αχέροντα και Καλαμά, Βίκου-Αώου) και δύο που είναι υπό σύσταση( Τζουμέρκων και Γράμμου), οι οποίοι αποφασίστηκε να συγχωνευτούν σε έναν Φορέα Διαχείρισης.
Δέκα απ΄ τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της Ελλάδας, αντιδρώντας έντονα στην παραπάνω απόφαση, απέστειλαν επιστολή στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς.
H αρχή ενός ενδιαφέροντος ρεπορτάζ του Δημήτρη Στεργιούλη στην ιστοσελίδα των Θεοδωριάνων "Οι Ορεινοί". Ένα άρθρο που δείχνει πως υπολογίζει η κυβέρνηση την περιοχή μας και τις εξαγγελίες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: