Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Είδες η Δ.Ε.Η. ;

Πρίν ακόμα κυκλοφορίσει η "φωνή της Ορεινής Πατρίδας" , η εφημερίδα "ενημέρωση" προβάλει το κυρίως θέμα με το οποίο ασχολείτε η συντακτική ομάδα .
Η ΔΕΗ άφησε σκουπίδια στη Λογγά του Αετού.
Την παρέμβαση των αρμόδιων φορέων για τους σκουπιδότοπους της Λογγάς του Αετού και της Αγίας Κυριακής, ζητά η «Φωνή της Ορεινής Πατρίδας».
Στο νέο τεύχος της εφημερίδας, που ασχολείται με θέματα της ευρύτερης περιοχής στην κοινότητα Νεράιδας γίνεται λόγος για «εικόνες ντροπής, εικόνες που προσβολής προς το περιβάλλον που δεν τιμούν το κράτος μας συναντά κανείς επισκεπτόμενος τη Λογγά του Αετού.
Όπως επισημαίνεται στο σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας η περιοχή είχε ενοικιαστεί πριν από 20 χρόνια από τη ΔΕΗ για να χρησιμοποιηθεί ως έδρα των εργοταξίων που θα κατασκεύαζαν το φράγμα του υδροηλεκτρικού έργου Ανω Αχελώου.
Σήμερα στο φράγμα δεν εκτελούνται έργα, ενώ οι εργολάβοι που είχε φέρει στο παρελθόν η ΔΕΗ εγκατέλειψαν την περιοχή αφήνοντας πίσω τους σκόνη και θρύψαλα.
Παρά τις υποσχέσεις των διοικούντων ότι, όταν φύγουν οι εταιρείες η Λογγά θα παραδοθεί στους ιδιοκτήτες της όπως πριν, δηλαδή γη καλλιεργήσιμη, όλα αυτά έμειναν κούφιες υποσχέσεις, με αποτέλεσμα να συναντούμε αυτές τις απαράδεκτες εικόνες. Ίδιες εικόνες και κατά μήκος του ποταμού από το φράγμα έως τον κόκκινο μύλο, όπως επίσης και στα έργα που εκτελέστηκαν στην Αγία Κυριακή.

2 σχόλια:

Καλαντζής Θανάσης είπε...

Υπήρξε άραγε κάποιο "στραβόξυλο" Αετιώτης που αρνήθηκε να νοικιάσει (το ψωμοτόπι του) στη ΔΕΗ; Ήταν άραγε πολλά τα λεφτά ή αναγκαστική η ενοικίαση;
Πάντως αν όλα έγιναν σύμφωνα με τους νομικούς κανόνες, οι Αετιώτες μπορούν να διεκδικήσουν το δίκιο του στα δικαστήρια.
Η σοβαρότητα και η αξιοπιστία της ΔΕη δοκιμάζονται και στην περίπτωση Αετού

ΚΑΠΡΟΪΤΗΣ είπε...

Θανάση ας μην τρέφουμε αυταπάτες . Όλα έγιναν , και γίνονται ακόμα για την Δ.Ε.Η. . ΟΧΙ για κανέναν άλλον.Μόνο για την Δ.Ε.Η. .Και όταν σου έρχεται η Δ.Ε.Η. και σου λέει πρέπει να μου δώσεις το χωράφι σου , αφού στο έχει πάρει ήδη , εσύ τι θα κάνεις ; θα πάς κόντρα στην ανάπτυξη ; Άσχετα αν αυτή την στιγμή η Ντοβρολογγά έχει περισσότερο πετρέλαιο απο τον Περσικό κόλπο . Γιατί δεν λέει κάποιος οτι όλη την καταστροφή στη Μεσοχώρα και στήν γύρω περιοχή την έχει κάνει η Δ.Ε.Η. και ΜΟΝΟ η Δ.Ε.Η.; Το φράγμα της Μεσοχώρας το έκανε η Δ.Ε.Η. .Ο κατακλυσμός της Μεσοχώρας γίνεται για να λειτουργήσει το εργοστάσιο παραγωγής ρέυματος και μόνο αυτό .