Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

ΑΧΕΛΩΟΥ ΡΟΥΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα χθες Πέμπτη 18 Ιουνίου συνάντηση περιβαλλοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών με θέμα τις από δω και μπρος δράσεις κατά των έργων της εκτροπής του Αχελώου αλλά και κατά του φράγματος της Μεσοχώρας. Κορύφωση αυτών των δράσεων θα είναι όπως και κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις το καλοκαίρι στη Μεσοχώρα. Οι φετινές δραστηριότητες ορίστηκαν για το τετραήμερο 06 – 09 Αυγούστου. Το camping στον Αχελώο που θα γίνει την ίδια περίοδο θα διαρκέσει περισσότερες μέρες.
Στόχος των φετινών εκδηλώσεων είναι να αναδειχθεί η Μεσοχώρα και ο Αχελώος στο επίκεντρο των δράσεων του περιβαλλοντικού κινήματος, συσπειρώνοντας όσον το δυνατόν περισσότερες κινήσεις πολιτών και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και της φύσης.
Προγραμματίζουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις και happening, οι δε επιστημονικές ημερίδες και συνελεύσεις θα έχουν ως θεματικό περιεχόμενο τα ζητήματα του νερού και της ενέργειας. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε ότι η Βουλή χθες ψήφισε την τροποποίηση του νόμου 3734/2009 και παρέτεινε τις ημερομηνίες κτηματογράφησης της Μεσοχώρας. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε μόλις σε λίγους μήνες να τροποποιήσει τον νόμο αναδεικνύει με τον πιο πειστικό τρόπο τόσο το δίκαιο όσο και την αποτελεσματικότητα του σθεναρού αγώνα των Μεσοχωριτών να μην επιτρέψουν την κτηματογράφηση του χωριού τους. Ταυτόχρονα όμως αναδεικνύετε και ένα άλλο γεγονός: Η αδυναμία και η υποκρισία των φορέων των Τρικάλων, κυρίως της Δημοτικής και Νομαρχιακής Αρχής, οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα διακηρύσσουν ότι δήθεν «αγωνίζονται» να περάσουν τροποποιήσεις προς όφελος των κατοίκων. Εμείς έγκαιρα αποκαλύψαμε αυτή την στάση τους και θα το κάνουμε και στο μέλλον – την επόμενη Τρίτη, όταν θα έχουμε το τελικό ψηφισθέν κείμενο του νόμου – για να πάψει επιτέλους η κοροϊδία των κατοίκων από μέρους τους, και να αναγκαστούν να συνταχτούν επιτέλους με τα δίκαια αιτήματα των πραγματικών Μεσοχωριτών και όχι με εκείνων που πασχίζουν να μοσχο-ξεπουλήσουν τη Μεσοχώρα για να αποκομίσουν δικά τους οφέλη.
Καλούμε από τώρα όλους τους Μεσοχωρίτες που τιμούν και αγαπούν τον τόπο τους, όχι μόνο να συμμετάσχουν στις δράσεις και στις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, αλλά να συμβάλουν από τώρα με τις ιδέες τους στην καλύτερη διοργάνωσή τους. Κυρίως όμως καλούμε όλους και όλες, τους ευαίσθητους πολίτες να βάλουμε από κοινού φρένο στα συμφέροντα που δεν τους αρκεί η καταστροφή που προκαλούν στο περιβάλλον με στόχο το κέρδος τους, αλλά επιδιώκουν να σφετερίζονται ότι κοινό και δημόσιο αγαθό έχει απομείνει, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να απαλλοτριώνουν ολόκληρα χωριά διώχνοντας τους κατοίκους για να τα εκμεταλλευτούν.

Η Μεσοχώρα δεν ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: