Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Μεγάλη οικολογική καταστροφή.

Όπως γράφει ο κος Ν.Σαλέπης διαχειριστής του ΤΡΙΚΑΛΑΟΛΑ.blog , Χιλιάδες πέστροφες ξεβράστηκαν στις όχθες του ποταμού Καμναΐτικου, παρακλάδι του Ασπροπόταμου που χύνεται στον Αχελώο. Το συμβάν έγινε αντιληπτό από ερασιτέχνες ψαράδες που πήγαν να ψαρέψουν με καλάμια στην περιοχή, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και συγκεκριμένα από το Σάββατο 6-6-2009. Η περιοχή που έγινε αυτό το περιβαλλοντολογικό έγκλημα, είναι από το ύψος του χωριού Πύρρα, Δέση, Άγιος Νικόλαος και προς τα κάτω (δηλαδή όπως ακολουθούν την πορεία τα νερά, μέχρι να χυθούν στον Αχελώο). Κατά μήκος της όχθης στις άκρες, βρίσκονταν διασκορπισμένες οι πέστροφες σε πολύ μεγάλη απόσταση. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην περιοχή. Εκτίμηση είναι, πως την καταστροφή ίσως να προκάλεσε η ρίψη δυναμίτιδας από ασυνείδητους ή να έχει πέσει μέσα στα νερά μεγάλη ποσότητα αποβλήτων ή δηλητήριου. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δασαρχείου και τη Νομαρχίας Τρικάλων, να επέμβουν και να διαλευκάνουν αυτό το έγκλημα.
Η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Τρικάλων το χειμώνα που μας πέρασε, ανακοίνωσε αύξηση των μέτρων προστασίας της πέστροφας του Ασπροποτάμου. Με ποιο τρόπο όμως θα γίνει αυτό και με τι προσωπικό φύλαξης;

2 σχόλια:

Καλαντζής Θανάσης είπε...

Μιας και μιλάμε για Καμναΐτη υπάρχει η πρώτη πληροφορία ότι από την περιοχή θα αρχίσει η ξύλευση των δένδρων που κατακλύζεται από το φράγμα Μεσοχώρας. (Η λίμνη θα εισχωρεί και στον Καμναΐτη). Το τι θα γίνει στο γιαλό το φαντάζεστε. Όσο για μας που είμαστε παρακάτω θα "ψαρεύουμε" τα απομεινάρια της ξύλευσης. Στην Κορυφή δεν νομίζω να φτάσουν, θα αράξουν στις Λογγιές Αρματολικού.

ΚΑΠΡΟΪΤΗΣ είπε...

Θανάση απο τις Λογγιές του Αρματολικού μέχρι την Γλύστρα ούτε γυαλό έχουμε ούτε ποτάμι θα έχουμε αν το κλείσουν . Ο Κόκινος και η Γκούρα θα έχουν περισσότερο νερό.