Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Και πάλι ΟΧΙ .

Εμμεσο όχι Μπιρμπίλη για Αχελώο .
Συνεχίζονται οι ήξεις αφίξεις από πλευράς κυβέρνησης για το μείζον θέμα της εκτροπής του Αχελώου.
Από τη μια πλευρά ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας με δηλώσεις του τάσσεται υπέρ της συνέχισης των έργων, ενώ από την άλλη η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη εξακολουθεί να έχει επιφυλάξεις, αναζητώντας άλλες λύσεις πιο συμφέρουσες για το περιβάλλον, για την άρδευση του θεσσαλικού κάμπου.
Σε πρόσφατη συνέντευξη της στο περιοδικό FAQ και σε ερώτηση αν σκέφτεται το πολιτικό κόστος ανέφερε ότι «το σκέφτηκα πάρα πολύ στο θέμα του Αχελώου». Όπως ανέφερε «νομίζω ότι κάποιος πρέπει να δει τις ανάγκες της Θεσσαλίας σε νερό πριν επενδύσει άλλα 20 εκατομμύρια σε ένα έργο που γίνεται επί 20 χρόνια και δεν τελειώνει ποτέ...
Άρα γιατί να μην περιμένουμε έναν χρόνο ακόμη να δούμε πώς θα λύσουμε συνολικά το πρόβλημα. Κι αν σε αυτήν τη λύση πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τον Αχελώο ας το κάνουμε. Αλλά γιατί να μην το εξετάσουμε και γιατί να μη βρούμε λύσεις πολύ πιο οικονομικά συμφέρουσες και πολύ πιο φιλικές για το περιβάλλον;».
Μια θέση που επανέλαβε, την περασμένη Παρασκευή, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή eco news του ΣΚΑΙ, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.
e-enimerosi .

Δεν υπάρχουν σχόλια: