Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Και μετά ήρθαν και "οι άλλοι " . . . .

Οι υποψηφιότητες στους Δήμους Πύλης και Φαρκαδόνας προβληματίζουν την Ρηγίλλης .
Ινκόγκνιτο επίσκεψη πραγματοποίησε προχθές το βράδυ στα Τρίκαλα απεσταλμένος της «Ρηγίλλης», ο οποίος έκανε τις πρώτες διερευνητικές επαφές με τοπικά στελέχη της Ν.Δ. σχετικά με τις υποψηφιότητες δημάρχων ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου. Πρόκειται για τον οδοντίατρο Γ. Παρησιάδη που είναι μέλος της Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε στα Τρίκαλα με εντολή του γραμματέα του τομέα βουλευτή Πειραιώς Β. Μιχαλολιάκου. Παρότι οι διαδικασίες για τα χρίσματα των υποψήφιων περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών και δημάρχων, θα ξεκινήσουν για τη Ν.Δ. μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου, ωστόσο στελέχη του κόμματος που έχουν την αρμοδιότητα συγκέντρωσης των υποψηφιοτήτων άρχισαν να έχουν συζητήσεις και επαφές τόσο με εκπροσώπους των κομματικών οργανώσεων, όσο και με ενδιαφερόμενους να είναι υποψήφιοι.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τοπική Ν.Δ. προβληματίζεται κυρίως για τους Δήμους Πύλης και Φαρκαδόνας, καθώς οι ενδιαφερόμενοι μνηστήρες του χρίσματος είναι αρκετοί, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο στους Δήμους Τρικκαίων και Καλαμπάκας όπου δεν φαίνεται να αμφισβητείται η εκ νέου στήριξη των νυν δημάρχων, Μιχ. Ταμήλου και Β. Μπουτίνα.
Ειδικότερα στο Δήμο Πύλης εκτός από τον νυν δήμαρχο Κ. Κουφογάζο υπάρχουν και άλλα στελέχη που διεκδικούν το γαλάζιο χρίσμα, όπως ο πρώην δήμαρχος Πιαλείων Κ. Μαράβας ο οποίος μάλιστα έσπευσε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στην τοπική Ν.Δ. όσο και στην κεντρική διοίκηση του κόμματος. Όμως εν δυνάμει υποψήφιοι στον διευρυμένο Δήμο Πύλης θεωρούνται ο αντινομάρχης Ν. Σακκάς και ο δήμαρχος Γόμφων Ν. Παλλαντζάς, αν και προς το παρών αμφότεροι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. Μάλιστα ο κ. Σακκάς σε δηλώσεις του στο «ζυγό», χωρίς να κατονομάσει, εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τα στελέχη που αποφάσισαν να είναι υποψήφιοι χωρίς να έχουν συζητήσει με την κομματική οργάνωση της Ν.Δ. Ο ίδιος πρότεινε να γίνει μια συζήτηση με πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ με όλους τους ενδιαφερόμενους, ώστε να υπάρξει μια και μοναδική υποψηφιότητα που θα στηριχθεί απ’ όλους, σημειώνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχουν περισσότερα του ενός ψηφοδέλτια που θα έχουν ως συνέπεια την απώλεια του δήμου Πύλης που παραδοσιακά θεωρούνταν κάστρο της Ν.Δ.«Πονοκέφαλος» όμως για τα στελέχη της ΝΟΔΕ και της Ρηγίλλης είναι και η υποψηφιότητα στο Δήμο Φαρκαδόνας καθώς ενδιαφέρονται ο δήμαρχος Οιχαλίας Θ. Ζιώγκος, ο πρώην δήμαρχος Φαρκαδόνας, Θ. Μεριβάκης αλλά και ο νομαρχιακός σύμβουλος Ι. Σακελλαρίου.Πάντως στελέχη του κόμματος τονίζουν ότι σε περίπτωση που στους δήμους Πύλης και Φαρκαδόνας δεν βρεθεί η χρυσή τομή για μια και μοναδική υποψηφιότητα, ενδέχεται να μην υπάρξει επίσημη στήριξη.Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το όνομα που αναμένεται να προταθεί για την υποψηφιότητα του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων είναι του νομαρχιακού συμβούλου Χρ. Μιχαλάκη.
Ας μας πει κάποιος από αυτούς τους κυρίους που πέφτει " το Μυρόφυλλο ", που η " Νεράϊδα " και που το " Καπρό " , και μετά να έρθουν για ψήφο .

Δεν υπάρχουν σχόλια: