Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Ιονία Οδός : ¨Εργο και για την περιοχή μας .

Τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο κ. Μαγκριώτης χθες από την Άρτα, όπου επισκέφθηκε τον ανισόπεδο κόμβο Αγίου Δημητρίου και το εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού στο Μενίδι. Ο κ. Μαγκριώτης συνοδευόταν από τους βουλευτές Άρτας κ.κ. Στασινό και Τσιρώνη οι οποίοι τόνισαν την σημασία της Ιόνιας Οδού στην αναπτυξιακή πορεία της Ηπείρου .Ο κ. Μαγκριώτης καταλόγισε ευθύνες και στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφενός επειδή δεν έδωσε προτεραιότητα και στο βόρειο κομμάτι της Ιόνιας Οδού και αφετέρου επειδή είχε δεσμευθεί για παραχώρηση όλων των εκτάσεων στα τέλη του 2008 χωρίς να έχει διασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους για τις αποζημιώσεις.
Ικανοποίησε τα αιτήματα της Άρτας .
Χρονοδιάγραμμα έως το τέλος του χρόνου έδωσε ο κ. Μαγκριώτης για την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Αγίου Δημητρίου, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και πως έχουν επιλυθεί όλα τα τεχνικά προβλήματα που υπήρχαν.Παράλληλα, ζήτησε να ξεκινήσουν εργασίες για προσωρινή κατασκευή κυκλικού δακτυλίου, μέχρι την ολοκλήρωση του κόμβου. Και γι’ αυτό το σημείο ο κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε σε καθυστερήσεις που προέρχονται από απαιτήσεις ιδιωτών, καλώντας τους τοπικούς φορείς να είναι ιδιαίτερα αυστηροί.
Παράλληλα το Υπουργείο διαπραγματεύεται την κατασκευή ενδιάμεσου κόμβου στο τμήμα Κομπότι – Άρτα με την ανάδοχο εταιρεία, αφού η σύμβαση παραχώρησης που υπεγράφη από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν προέβλεπε κάτι τέτοιο.
Ο κ. Μαγκριώτης επιφυλάχθηκε για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, αν και εμφανίστηκε αισιόδοξος.
Θετική στάση κράτησε και για την σύνδεση της Άρτας με τη περιοχή των Τζουμέρκων, τονίζοντας την αναπτυξιακή προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: