Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Είδες η Δ.Ε.Η. ; ; ; Σαν να μας καλοπιάνει εκεί στα ορεινά τώρα τελευταία ;

Δωρεάν γέφυρα από τη ΔΕΗ στο Γκολφάρι .
Ο κ. Ράπτης δήλωσε ότι υπάρχει η συγκεκριμένη πρόταση, αλλά δεν υλοποιείται γιατί δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εργασίες για υποστυλώματα .
Σε μία ακόμη εκκρεμότητα χωρίς ορατό τέλος εξελίσσεται η αποκατάσταση της γέφυρας Γκολφαρίου που παρασύρθηκε πέρυσι το χειμώνα, από τα ορμητικά νερά του Αχελώου.
Παρά τα συνεχή υπομνήματα του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μυροφύλλου κ. Γιώργου Ράπτη δεν υπήρξε ουσιαστική εξέλιξη επί του θέματος, με αποτέλεσμα το έργο της αποκατάστασης της οδικής σύνδεσης με το χωριό να παραμένει σε εκκρεμότητα. Ο κ. Ράπτης, μιλώντας στην ΕΡΕΥΝΑ, αποκάλυψε ότι υπάρχει η προοπτική για άμεση αποκατάσταση μιας και η ΔΕΗ ενημέρωσε τον ίδιο, ότι προτίθεται να αντικαταστήσει τη γέφυρα που η ίδια κατασκεύασε προ 15ετίας στο Γκολφάρι και η οποία παρασύρθηκε πέρυσι. Τη γέφυρα Γκολφαρίου, στη θέση «Γιαλός», την κατασκεύασε η ΔΕΗ πριν από 15 χρόνια, ως υποχρέωσή της για το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο που εγκατέστησε στη Γλύστρα.
Επομένως προτίθεται να την αντικαταστήσει με έτοιμη σιδερένια. Όπως δήλωσε ο κ. Ράπτης, η ΔΕΗ συζητά ακόμη και τη δωρεάν μεταφορά της σιδερένια γέφυρας στην περιοχή.
Ωστόσο, για να τοποθετηθεί η έρευνα πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες τεχνικές εργασίες. Κυρίως, δε, υποστυλώσεις πάνω στις οποίες θα τοποθετηθεί η γέφυρα. Επί των συγκεκριμένων εργασιών ο κ. Ράπτης απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που έχει και την αρμοδιότητα, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Ανάλογο υπόμνημα απέστειλε και στην Περιφέρεια Ηπείρου μιας και εξυπηρετεί τις συγκοινωνίες προς και από το Νομό Άρτας.
Η γέφυρα είναι καθοριστικής σημασίας για την επικοινωνία των ανθρώπων. Στην περίπτωση αυτή διευκόλυνε τα μέγιστα τους κατοίκους της περιοχής κι όχι μόνο. Η κοινότητα Μυροφύλλου ανήκει μεν διοικητικά στο νομό Τρικάλων, αλλά εξυπηρετείται κυρίως από Βουργαρέλι Άρτας, το πιο κοντινό κέντρο εμπορίου και υπηρεσιών.
Όπως τονίζει ο κ. Ράπτης, τα παιδιά του χωριού φοιτούν στο Δημοτικό, αλλά και Γυμνάσιο-Λύκειο, ασθενείς στο Κέντρο Υγείας, στο Αστυνομικό τμήμα, το Ταχυδρομικό ταμιευτήριο κι άλλες υπηρεσίες. Τώρα, πλέον διανύουν διπλάσια χιλιόμετρα σε δύσβατους και επικίνδυνους δρόμους για να προσεγγίσουν το Βουλγαρέλι.
Η ΕΡΕΥΝΑ .
Υ.Γ. Και την προηγούμενη γέφυρα η Δ.Ε.Η. δεν την έφτιαξε ;
Ήρθε σαν σωτήρας τώρα ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: