Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Έπρεπε να περάσει το καλοκαίρι για να φτιάξουν κάτι μετά την Γκρόπα . . .

Δύο νέα έργα προς υλοποίηση . 



Δύο νέα έργα έχουν προωθήσει προς υλοποίηση οι Τεχνικές Υπηρεσίες (ΤΥ) της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Τρικάλων, από ίδιους πόρους, στο πλαίσιο του σχεδιασμού βελτίωσης και αναβάθμισης του οδικού δικτύου της περιοχής αρμοδιότητάς τους.
Για το πρώτο, που αφορά την βελτίωση του δρόμου Μοσχόφυτο – Μυρόφυλλο, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες, έχοντας αναδείξει και τον ανάδοχο του έργου και αναμένεται η από τον Επίτροπο, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, στο πρώτο τμήμα που είναι ασφαλτοστρωμένο, από την διασταύρωση Βαλκάνο – Παναγία Πολυνερίου, μήκους 6 χλμ., θα εκτελεστούν εργασίες βελτίωσης της ασφάλειας της κυκλοφορίας, ενώ στο δεύτερο τμήμα, που δεν είναι ασφαλτοστρωμένο Παναγία Πολυνερίου – Μυρόφυλλο,, μήκους 6,5 χλμ. θα εκτελεστούν εργασίες βελτίωσης της βατότητας της οδού.
Το δεύτερο έργο, που δημοπρατήθηκε προχθές, είναι προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, αφορά εργασίες συντήρησης της οδού προς Αθαμανία και προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε ο εργολάβος Κων. Μπρέλλας, προσφέροντας έκπτωση επί του προϋπολογισμού 14%.
Αντικείμενο της εργολαβίας αυτής είναι η προστασία της νέας οδού από την διασταύρωση της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας μέχρι την Αθαμανία, οδός πλησίον της κοίτης του ποταμού. Για να επιτευχθεί η προστασία της οδού θα κατασκευαστούν φάτνες (τοίχοι αντιστήριξης από συρματοκιβώτια) κατά μήκος του δρόμου. Επίσης, σε σημεία της οδού, όπου απαιτείται, θα γίνουν εκσκαφές για την διαμόρφωση του δρόμου, καθώς και της άρσης των καταπτώσεων, όπως και καθαρισμός των φρεατίων και των τεχνικών.
Τέλος, θα πραγματοποιηθεί διευθέτηση της κοίτης του ποταμού τοπικά με μετακίνηση των υλικών απόθεσης, προκειμένου να διαμορφωθεί η ροή του νερού, έτσι ώστε να μην προκαλούνται φθορές και ζημιές στον δρόμο.
Τα έργα αυτά εντάσσονται στον γενικότερο σχεδιασμό της ΠΕ για την συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου, ώστε να καταστεί ασφαλές, άνετο και οικονομικό για τους χρήστες του.
Πρωινός Λόγος Τρικάλων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: