Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Καταπατήσεις κοινόχρηστων εκτάσεων στον ορεινό όγκο . Μύθος ή πραγματικότητα ; ; ; ;

Καταπατήσεις στον ορεινό όγκο του Δ. Πύλης καταγγέλλονται από δημότες στη Δημοτική Αρχή η οποία εμφανίζεται αποφασισμένη να υπερασπιστεί τη νομιμότητα . 


Συνεχείς είναι το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες στο Δήμο Πύλης για καταπατήσεις κοινόχρηστων δημοτικών εκτάσεων στον ορεινό όγκου του διευρυμένου ΟΤΑ.
Υπάρχουν καταγγελίες από δημότες προς συνδημότες τους (συνήθως χωριανός καταγγέλλει συγχωριανό του) για καταπάτηση κοινόχρηστων εκτάσεων. Οι αντιδράσεις είναι έντονες όταν η καταπάτηση αφορά μονοπάτια τα οποία διευκολύνουν τις μετακινήσεις στον ορεινό όγκο.
Όπως προκύπτει από τις καταγγελίες, κάτοικοι ή δημότες του ορεινού όγκου που θέλουν να επεκτείνουν τις περιουσίες τους, προχωρούν σε καταπατήσεις προκαλώντας το κοινό αίσθημα. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά, σύμφωνα με την οποία δεν πρόκειται για καταπατήσεις, αλλά για διαφύλαξη της περιουσίας από ιδιοκτήτες που στο πέρασμα των χρόνων και της εγκατάλειψης θεωρείται δημοτική έκταση αλλά επί της ουσίας δεν είναι γιατί υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. Σε ορισμένες περιοχές, όπως για παράδειγμα στα Στουρναρέικα και τη Μεσοχώρα, υπάρχουν αρκετές καταγγελίες επί των οποίων, θα ακολουθηθεί από τη Δημοτική Αρχή Πύλης η προβλεπόμενη διαδικασία. Αυτή προβλέπει, την ειδοποίηση των φερόμενων, ως καταπατητών, συζήτηση και λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για ανάληψη των σχετικών δικαστικών διαδικασιών και βέβαια, προσφυγή στην δικαιοσύνη κατά των φερόμενων ως καταπατητών.
Το θέμα πάντως, όπως υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Δήμου Πύλης κ. Νίκος Τόλιας είναι υπαρκτό και αφορά τόσο παλιές καταγγελίες, όσο και νέες για καταπατήσεις κοινόχρηστων εκτάσεων στον ορεινό κυρίως, όγκο. Ο κ. Τόλιας, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος, δήλωσε ότι είναι υποχρεωμένος και θα επιληφθεί του θέματος προχωρώντας αταλάντευτα στις προβλεπόμενε διαδικασίας .

ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: