Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Αναιβένει το θερμόμετρο .

Ο διάλογος και οι εντυπώσεις στο Δ.Σ. Πύλης .

Ο διάλογος εκφράζει (ρητά ή σιωπηρά) την ανάγκη σύμπραξης για την εύρεση της αλήθειας, για τη διατύπωση της πιο σωστής γνώμης και απόφασης μέσα σε συγκεκριμένες συνθήκες.
Η αξία του διαλόγου και στο πλαίσιο της λειτουργίας ενός οργάνου δημοκρατικού προγραμματισμού, όπως είναι και το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης, δεν είναι σχετική, αλλά έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο.
Η θεωρία προηγήθηκε για να καταλήξουμε σε μία συγκεκριμένη διαπίστωση, ως θεατές, μέρους της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης.
Το πρώτο μέρος της συνεδρίασης, αναλώθηκε στη διαδικασία της ενημέρωσης από την πλευρά του Δημάρχου και των ερωτήσεων από μέρους δημοτικών συμβούλων. Μόνο που η συγκεκριμένη ουσιαστική για την ενημέρωση του σώματος διαδικασία, γρήγορα εξετράπη με προσωπικές αντεγκλήσεις και χαρακτηρισμούς, για θέματα στα οποία θα μπορούσε να μπει τελεία, μέσα σε ελάχιστα λεπτά προς χάριν του ουσιαστικού διαλόγου.
Το πρώτο ήταν η έκδοση ψηφίσματος για την καταστροφή του μνημείου του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ στο Περτούλι που έθεσε ο κ. Δημήτρης Αρμάγος και η συμβολή του Δήμου στην αποκατάστασή του. Στο αίτημα, υπήρξαν αντιρρήσεις και παρατηρήσεις οι οποίες κατέληξαν σε ιστορικοπολιτική συζήτηση για το ρόλο των παρατάξεων στη μαύρη περίοδο του εμφυλίου. Η δεύτερη, τις καρέκλες που μεταφέρθηκαν από το πρώην Δημαρχείο Στουρναρέικων στη Μεσοχώρα και συγκεκριμένα στο γραφείο της τοπικής Κοινότητας. Και σ’ αυτή την περίπτωση, οι εξηγήσεις του αντιδήμαρχου κ. Ηλία Λαμπρογιώργου για την ανάγκη να καθίσουν κάπου τα μέλη του Δ.Σ. οι οποίες έγιναν δεκτές από τον ερωτών κ. Απόστολο Παντέρα, θα ήταν αρκετές, αν γρήγορα είχε οριοθετηθεί (σ.σ. εννοείται από το προεδρείο το οποίο δήλωνε ανοχή) στην πραγματική του διάσταση το ζήτημα, οπότε ή θα είχε αποφευχθεί η ένταση (ως συνέχεια παρελθόντων γεγονότων) που ακολούθησε μεταξύ του κ. Γιώργου Χονδρού και των κυρίων Απόστολου Παντέρα και Ντίνου Κοτρώνη από την οποία το βέβαιο είναι ότι κέρδισαν ή έχασαν κάποιοι στις εντυπώσεις, αλλά σίγουρα δεν κέρδισε ο διάλογος...
ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: