Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Τι και αν πιάσαν οι βροχές στα ορεινά ; Ποιός νοιάζεται γι'αυτά τα προβλήματα ;

Νέα παρέμβαση Ν. Λέγκα για τη γέφυρα Γκολφαρίου . 

Το θέμα της αποκατάστασης της πρόσβασης στη θέση «Γιαλός» του οικισμού Γκολφαρίου, η οποία διακόπηκε μετά από την κατάρρευση της τοπικής κομβικής γέφυρας,...
ύστερα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στην περιοχή τον περασμένο Νοέμβριο, επανέφερε στη Βουλή με τη διαδικασία της αναφοράς ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκας.
Στην αναφορά επισυνάπτεται σχετικό υπόμνημα της Τοπικής Κοινότητας Μυροφύλλου του Δήμου Πύλης- το οποίο στηρίζεται στην ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Κοινοτικού Συμβουλίου- και στο οποίο επισημαίνεται ότι η γέφυρα, η οποία παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Αχελώου και κατέρρευσε, ήταν ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής καθώς ενώνει την Κοινότητα με τον οικισμό Γλύστρα, το Νομό Άρτας και την εθνική οδό Τρικάλων-Άρτας.
Τονίζεται επίσης ότι η κατάρρευση της γέφυρας είχε σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των κατοίκων και ιδιαίτερα των μαθητών της Κοινότητας οι οποίοι χρειάζεται να  μετακινούνται στο Νομό Άρτας ενώ ταυτόχρονα, διακόπτεται συγκοινωνιακά και η επικοινωνία των κατοίκων με το Νομό Τρικάλων, καθώς το δρομολόγιο των ΚΤΕΛ είχε πρόσβαση στην Κοινότητα από τη συγκεκριμένη γέφυρα.
Προτείνεται ακόμη η άμεση αποκατάσταση της πρόσβασης στη γέφυρα Γκολφαρίου με την τοποθέτηση προσωρινά σιδερένιας γέφυρας τύπου Belley με παράλληλη εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή νέας γέφυρας.
Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καταθέσει ερώτηση για το θέμα το Νοέμβριο του 2010. Τα συναρμόδια Υπουργεία Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε σχετική απάντησή τους, τον Ιανουάριο του 2011, μετέθεταν την ευθύνη το ένα στο άλλο, παρατείνοντας ωστόσο την επίλυση του προβλήματος και παράλληλα την αγανάκτηση των  κατοίκων του ορεινού όγκου του Νομού.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ  ΛΕΓΚΑΣ .
Βουλευτής Ν. Τρικάλων-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ .
Trikalaola .

Δεν υπάρχουν σχόλια: