Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Και να είναι μόνο αυτοί που έχουν απογοητευτεί . . . . . . .

Απογοητευμένοι από τον Καλλικράτη οι πρώην κοινοτάρχες .
- Δηλώσεις του προέδρου τους κ. Αθανάσιου Αλαφοστέργιου  .
- Και νέα συνάντηση για τα κλαδικά στις 21 Σεπτεμβρίου .


Απογοητευμένοι εμφανίζονται οι πρώην κοινοτάρχες από τον Καλλικράτη.
Οι πρώην κοινοτάρχες των Τρικάλων που τους τελευταίους μήνες οργανώθηκαν σε Σύλλογο προκειμένου να διεκδικήσουν θεσμικά αιτήματα, επανέρχονται σε νέα συνάντηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 10 το πρωί, στο σύνηθες σημείο συνάντησης. Στο καφενείο «Σεραφείμ» επί της οδού Φιλελλήνων (κάθετη της Κολοκοτρώνη).
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθανάσιος Αλαφοστέργιος δήλωσε στην ΕΡΕΥΝΑ, ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί ενόψει της σύσκεψης στην Ομοσπονδία η οποία προγραμματίστηκε για τις 28 του ίδιου μήνα. Ενημερώνει, δε, τους πρώην προέδρους Κοινοτήτων ότι «όσοι δεν έχουν υποβάλει αιτήσεις για την αναπροσαρμογή θα πρέπει να το πράξουν άμεσα καθότι η σχετική προθεσμία λήγει στις 2 Δεκεμβρίου».
Πέρα, όμως από τα συντεχνιακά, οι πρώην κοινοτάρχες οι οποίοι έχουν εμπειρία από την αυτοδιοίκηση, αλλά και τη διαχείριση της καθημερινότητας στις τοπικές κοινωνίες, έχουν άποψη και για τον Καλλικράτη.
Ο κ. Αλαφοστέργιος που διετέλεσε επί τετραετίας πρόεδρος της Κοινότητας Πρίνους, δηλώνει απογοητευμένος από τον Καλλικράτη. Ο ίδιος αναφέρει: «Ο Καποδίστριας ήταν πολύ καλός για τις τοπικές κοινωνίες. Αντιθέτως, ο Καλλικράτης είναι συγκεντρωτικός με αποτέλεσμα να έχουν φύγει οι εργαζόμενοι από τους περιφερειακούς Δήμους στις έδρες των διευρυμένων Δήμων. Αυτή την πραγματικότητα βιώνουμε κι εδώ, στο Δήμο Κόζιακα. Οι πέντε – έξι, εργάτες οι οποίοι φρόντιζαν για την καθαριότητα και τις δουλειές της καθημερινότητας (κοπή χόρτων κλπ) πλέον μεταφέρθηκαν στην πόλη ή σε χωριά κοντά στην πόλη».
Ο κ. Αλαφοστέργιος τόνισε πως «τα χορτάρια παλιά κόβονταν από τους δρόμους των χωριών, πλέον δεν καθαρίζονται ούτε καν οι κεντρικοί οδοί».
Ο ίδιος, επιρρίπτει την ευθύνη για τη μορφή του καλλικρατικού χάρτη του Νομού στους πολιτικούς του Νομού και δη στους βουλευτές. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Δε βοήθησαν να συγκροτηθούν αποτελεσματικοί Δήμοι οι πολιτικοί γιατί δεν ήθελαν ή διότι δεν μπορούσαν λόγω έλλειψης ικανότητας. Διαφορετικά θα κάναμε και εμείς, εδώ στα Τρίκαλα, 6 Δήμους τουλάχιστον, όπως στη γειτονική Καρδίτσα, όπου έγιναν έξι Δήμοι παρότι ως Νομός έχει μικρότερο πληθυσμό, αλλά και έκταση».

ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: