Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες .

Στα λευκά τα ορεινά του νομού Τρικάλων . Ασθενείς χιονοπτώσεις και στα πεδινά τη χθεσινή ημέρα . Με απόφαση του Δημάρχου Πύλης Κων/νου Κουφογάζου όλα τα σχολεία της Α/Βάθμιας και της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης όλου του Δήμου Πύλης .

Το ύψος του χιονιού σε ορεινές περιοχές του Δήμου Πύλης άγγιξε τα 60 εκατοστά, θέτοντας σε ετοιμότητα το σύνολο των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών .
Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει από σήμερα το βράδυ ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις ιδιαιτέρα χαμηλές θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές του νομού.
Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από το βράδυ της περασμένης Κυριακής το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι έντονο και στην περιοχή των Τρικάλων που από το βράδυ της Δευτέρας βρίσκεται στην κατάψυξη, θέτοντας σε επιφυλακή τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.
Η χθεσινή ημέρα πάντως βρήκε το σύνολο των ορεινών περιοχών του νομού στα λευκά, ενώ ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας και τις πρωινές ώρες της Τρίτης στα πεδινά, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει προβλήματα.
Το ύψος του χιονιού πάντως μετά το δημοτικό διαμέρισμα της Ελάτης άγγιξε τα 60 εκατοστά ενώ ο μέσος όρος του όγκου χιονιού στο σύνολο των ορεινών περιοχών άγγιξε τα 30 εκατοστά.
Από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας έως και χθες το πρωί στη μάχη του αποχιονισμού ρίχτηκαν 22 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και μισθωμένα βαρέα οχήματα. Ειδικότερα 10 μηχανήματα συνέδραμαν για τον αποχιονισμό της επαρχιακής οδού και 12 κινούνταν στο εθνικό δίκτυο.
Συχνή ήταν η ρίψη αλατιού προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα που θα σχετιζόταν με τον πάγο.
«Οι προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών απέδωσαν τα επιθυμητά αποτελέσματα», σημείωσε ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Τρικάλων κ. Χρήστος Χούνος και συμπλήρωσε, «καταφέραμε να κρατήσουμε το οδικό δίκτυο ανοιχτό, χωρίς να σημειωθούν προβλήματα».
Να υπογραμμιστεί ότι μικροπροβλήματα σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή Πύλης από οδηγούς που θέλησαν να κινηθούν χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, αλλά γρήγορα ξεπεράστηκαν.
Τη χθεσινή ημέρα λόγω του χιονιού και του παγετού δεν λειτούργησαν μετά από απόφαση του δημάρχου Πύλης 9 σχολεία που βρίσκονται σε ορεινές περιοχές.
Ιδιαίτερη βαρύτητα ωστόσο αναμένεται να δοθεί και σήμερα το βράδυ από την Περιφερειακή Ενότητα, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει έντονη χιονόπτωση ακόμη και στα πεδινά του νομού και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας .

ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: