Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Λένε για μας . . . .


Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Περιοχές είναι χωρίς ρεύμα και νερό εδώ και μέρες .


Αν και το κύμα κακοκαιρίας έχει υποχωρήσει για την ώρα, τα προβλήματα σε ορεινές περιοχές της Ελλάδας δεν έχουν υποχωρήσει. Χωριά είναι αποκλεισμένα ενώ οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση δεν έχουν αποκατασταθεί εδώ και δέκα ημέρες!


Στην περιοχή των Τρικάλων αρκετά χωριά παραμένουν σχεδόν θαμμένα κάτω από χιόνι 2,5 μέτρων. Οι κάτοικοι δεν μπορούν ούτε να μετακινηθούν αφού τα αυτοκίνητα τους είναι κάτω από το χιόνι. Όμως τα προβλήματα δεν είναι μόνο αυτά. Ολόκληρα χωριά δεν έχουν ρεύμα, νερό και τηλέφωνο εδώ και δέκα μέρες .
 Στο νομό Καρδίτσας υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης και σταθερής τηλεφωνίας, σε ολόκληρο το Δήμο Αργιθέας ενώ χωρίς ρεύμα είναι τα χωριά, Πλακωτό και Καρβασαρά.
Στον δήμο Γρεβενών τα δημοτικά διαμερίσματα και χωριά: Σαμαρίνας, Σμίξη Αβδέλα, Περιβόλι, Λάβδα, Πανόραμα, Πολυνέρι Αλατόπετρα, Ζιάκας, Σπήλαιο, Περιβολάκι, Κηπουριό Αιμιλιανός, Καλλιθέα, Αηδόνα, Καλλονή, Δασύλλιο, Άγιος Κοσμάς, Κυπαρίσσι, Οροπέδιο, Ανθρακιά, Φιλιππαίοι, Δοτσικό, Μεσολούση, Τρίκομο, Μοναχήτι, Πρόσβορο, Τρανιά, Πιγαδίτσα, Μικρολίβαδο, Πριόνια, Μέγαρο, Λείψι, Κυδονιές, Εκκλησιές, Σιταράς και Τρίκορφο κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, εξαιτίας ισχυρών χιονοπτώσεων και διακοπών στο δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.
Και όλα αυτά ενώ η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι από την Τετάρτη αναμένουμε νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια, βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες .
Για αύριο Τρίτη περιμένουμε τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα νότια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Πτώση της θερμοκρασίας. Παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.
SAROTIKO .

Δεν υπάρχουν σχόλια: