Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΣ . . . . . . . . .

ΑΧΕΛΩΟΣ: Παγωμένος στην περιοχή Πηγών Άρτας .


Η κοιλάδα του ΑΧΕΛΩΟΥ όπως την κατέγραψε στις 4.2.2012 ο φακός του Αργιθεάτη Δικηγόρου Μενέλαου Παπαδημητρίου με πλάτη τις Πηγές Άρτας. 
Στην σχετική αναφορά του στη σελίδα που διατηρεί στο "FA" ο καλός φίλος σημειώνει: "Είχα πολλά πολλά χρόνια να πετύχω χιόνι μέσα στον Αχελώο και δείτε τι διαφορετική ομορφιά παίρνει ο τόπος !!!
Απέναντι ο Μάραθος και δεξιά τα Βραγκιανά με τη Μυρμιτζάλα να περηφανεύεται με την άσπρη της φορεσιά" !!!


Παράλληλα ο Μενέλαος Παπαδημητρίου ανάρτησε και την χθεσινή επίσης φωτογραφία με την  εκκλησία του Ι.Ν. της Γεννήσεως της Θεοτόκου στις Πηγές Άρτας, ενώ πίσω της διακρίνεται η βουνοκορφή του Κοκκινόλακου. "Την ανεβάζω -σημειώνει- για τις Πηγιώτισσες και τους Πηγιώτες και για όλους τους φίλους της φωτογραφίας" !!!


Άλλη μία φωτογραφία του Μενέλαου Παπαδημητρίου από την περιοχή του Αγίου Νικολάου Πηγών. Γράφει γι' αυτή την φώτο: "Ο ΑΧΕΛΩΟΣ άσπρισε με τα χιόνια που αναπαύθηκαν μέσα στην κοίτη του για να τον ζεστάνουν!!! 
Απέναντι οι βουνοπλαγιές της ΑΡΓΙΘΕΑΣ - καμαρώνουν κι αυτές το κατέβασμα του χιονιού ως την αγκαλιά του Θεϊκού Αχελώου!!! Τη φωτογραφία τράβηξα από τον Αγ. Νικόλα στις Πηγές Άρτας".


Και μία φωτογραφία από την περιοχή Αργιθέας Καρδίτσας, ιδιαίτερη πατρίδα του Μενέλαου Παπαδημητρίου: Γράφει στην ανάρτησή του: "Η γεωφυσική μορφολογία-οξύτητα της Αργιθέας ντυμένη με τα ολόλευκα ρούχα του χιονιού δίνει στον επισκέπτη τις ομορφότερες σκηνές που συνδυασμένες με τις δυσκολίες της ανάβασης και του περάσματος των βουνών της σου τυπώνουν πιό βαθιά στην καρδια και στην ψυχή αυτές τις εικόνες και έχεις να θυμάσαι, έχεις να μολογάς όπως λέμε εμείς οι παλιότεροι!!! Εδώ οι Κανάλες της Αργιθέας, του Κνισσόβου!!! Απολαύστε τες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: