Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΡΑΒΟ στο Σπύρο και στο χορευτικό της Νεραϊδας .

Το χορευτικό της Νεράιδας στο Σ.Ε.Φ.
Στη μεγαλειώδη εκδήλωση της Πανηπειρωτικής . 
"Η Πίτα του Ηπειρώτη".

 
ΣΕΦ 5/2/2012
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το μεγαλύτερο ετήσιο αντάμωμα των απόδημων Ηπειρωτών. H "ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ", η κορυφαία εκδήλωση που οργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοπονδία Ελλάδας (Π.Σ.Ε)., συγκέντρωσε κι εφέτος χιλιάδες θεατές, ο αριθμός των οποίων πάντως ήταν αρκετά μειωμένος σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές.
Μεγάλη η συμμετοχή των ηπειρώτικων και τζουμερκιώτικων χορευτικών ομίλων και συλλόγων και ποικίλες οι παραδοσιακές φορεσιές. Περί τα εβδομήντα χορευτικά συγκροτήματα και περίπου δυο χιλιάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα πήραν μέρος στην πανηγυρική εκδήλωση και απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο όλη τη γκάμα των παραδοσιακών χορών της Ηπείρου και των Τζουμέρκων, υπό τους γλυκόλαλους ήχους των δημοτικών κομπανιών τωνΝίκου Φιλιππίδη, Κώστα Βέρδη, Λευτέρη Γκιώκα, Ηλία Πλαστήρα, Θωμά Λώλη. Ακόμα οι “Λαλητάδες”, η Παραδοσιακή Χορωδία της Π.Σ.Ε., το Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου (Β. Κώτσου) και το Πολυφωνικό Σύνολο “Χαονία” ανέδειξαν την πλούσια Ηπειρώτικη μουσική παράδοση.
Την εκδήλωση, σε σκηνοθεσία του Εφόρου ΠολιτισμούΑλέξανδρου Λαμπρίδη, παρουσίασαν οι Ηπειρώτες ηθοποιοί Παρασκευή Κατσάνη και Σπύρος Πούλης.
 
Χορευτικό Νεράιδας
Στη μεγαλειώδη αυτή τζουμερκιώτικη μουσικοχορευτική πανδαισία, πήρε μέρος μετά, από πρόσκληση της Π.Σ.Ε και το χορευτικό συγκρότημα του χωριού μας, της Νεράιδας Τζουμέρκων με 23 χορευτές (των δύο συλλόγων Αθήνας & Άρτας), που χόρεψαν 4 χορούς της περιοχή Πρέβεζας, υπό την καθοδήγηση του χωριανού μας χοροδιδάσκαλου Σπύρου Νεραϊδιώτη.
Χορευτικό Νεράιδας, ΣΕΦ 5/2/2012
Να συμπληρώσουμε πως εφέτος η “Η ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ ” ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Ηπείρου και τα 75 χρόνια της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.
www.e-neraida.gr/site.

Δεν υπάρχουν σχόλια: