Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Συνηθισμένοι από χιόνια στα ορεινά του δήμο Πύλης .

Ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο – «Μάχη» να αποχιονιστεί και το εσωτερικό δίκτυο – Κανονικά η πρόσβαση στους τουριστικούς προορισμούς .

«Εμείς είμαστε συνηθισμένοι στις αντίξοες συνθήκες» δήλωσε χθες ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος.
Ο κ. Κουφογάζος αναφερόμενος στον χιονιά τόνισε ότι υπήρξε ετοιμότητα και άμεση επέμβαση, σε «νεκρό χρόνο», δηλαδή, το βράδυ από τα συνεργεία του δήμου Πύλης προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτούς τους κεντρικούς δρόμους που οδηγούν στις δημοτικές ενότητες. Το ύψος του χιονιού στα ορεινά του δήμου Πύλης ξεπέρασε το ένα μέτρο. Στο Παλαιοχώρι Γαρδικίου ξεπέρασε ακόμη και το ενάμιση μέτρο. Επομένως, η κατάσταση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο δήμος Πύλης αλλά και η περιφερειακή ενότητα που έχει την ευθύνη για την εθνική οδό Τρικάλων – Πύλης – Άρτας ήταν δύσκολη. Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Κουφογάζος, το βασικό οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι «άνοιξαν οι δρόμοι μέχρι το κέντρο των χωριών και το βάρος χθες επικεντρώθηκε στη διάνοιξη του εσωτερικού δικτύου». Ήδη χθες το κύριο βάρος δόθηκε σε χωριά του ορεινού όγκου, όπως την Πύρρα, το Γαρδίκι, το Παλαιοχώρι και τον πρώην δήμο Κοθωνίων, κυρίως ως προς το εσωτερικό δίκτυο.
Για τους επισκέπτες στον ορεινό όγκο, ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο δρόμος είναι ανοιχτός. Κληθείς να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα δήλωσε πως για τους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής δεν απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματα. Επομένως, δεν χρειάζονται αλυσίδες στο δρόμο που οδηγεί προς Ελάτη και Περτούλι, οπότε η προσέλευση των επισκεπτών θα είναι απρόσκοπτη.
Τα συνεργεία αποχιονισμού από τον δήμο Πύλης που ρίχθηκαν στη μάχη με τον χιονιά είναι 16, εκτός των συνεργείων αποκλεισμού από την περιφερειακή ενότητα που συμβάλουν στον αποχιονισμό του κεντρικού – εθνικού δικτύου.
Χθες Παρασκευή και προχθές Πέμπτη με απόφαση του δημάρχου δεν λειτούργησε κανένα σχολείο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Πύλης.
Τέλος, ο κ. Κουφογάζος δήλωσε ικανοποιημένος από την κατανόηση και την υπομονή που δείχνουν οι κάτοικοι του δήμου του αυτές τις δύσκολες ημέρες της κακοκαιρίας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τα μέλη των συνεργείων του αποχιονισμού για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν.
ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: