Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Τα έργα έφτασαν . . . μέχρι τη Μεσοχώρα .

Τέσσερα έργα στο ΕΣΠΑ από τον Δήμο Πύλης .
Την ενημέρωση ότι έλαβε το «πράσινο φως» για χρηματοδότηση είχε ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος .
Την ενημέρωση ότι εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Βαθυρέμματος είχε ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος .
Ο κ. Κουφογάζος δέχθηκε τηλεφώνημα από στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας τα οποία τον ενημέρωσαν ότι εγκρίθηκε η σχετική πρόταση του δήμου Πύλης για το έργο που έχει συνολικό προϋπολογισμό 380.000 ευρώ.
Πρόκειται για πρόταση που είχε κατατεθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον δήμο Πύλης στο Μέτρο 226 με τίτλο, «Ορεινά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για αποφυγή των επιπτώσεων πλημμυρών» πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Δασοτεχνική διευθέτηση τμήματος συμβάλλοντα Βαθυρρευμιώτη στη θέση ¨ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ¨ του δ.δ. Βαθυρρεύματος Δ. Πινδέων» και δημόσια δαπάνη 380.000,00€ (δικαιούχος ο Δήμος Πύλης).
Εντός της ερχόμενης εβδομάδας, όπως ενημερώθηκε ο κ. Κουφογάζος, θα αξιολογηθούν και οι υπόλοιπες τρεις προτάσεις που κατατέθηκαν στο ίδιο πρόγραμμα είτε από τον δήμο Πύλης, είτε μέσω του δασαρχείο Τρικάλων.
Πρόκειται για προτάσεις:
-Στο Μέτρο 226 – Δράση: 1 «Βελτίωση των συνθηκών πρόληψης για την αντιπυρική προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων που έχουν υποστεί καταστροφές κυρίως από πυρκαγιές» πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Διάνοιξη του Αντιπυρικού Δασικού Δρόμου Γ΄ Κατηγορίας στη θέση ¨Φορτώσι – Βάκαρι – Παλαιομονάστηρο¨ δημοτικής δασικής έκτασης εντός διοικητικών ορίων δ.δ. Μεσοχώρας Δ. Πινδέων» και δημόσια δαπάνη 380.500,00€ (δικαιούχος ο Δήμος Πύλης).
-Στο Μέτρο 226 – Δράση: 2 «Ορεινά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για αποφυγή των επιπτώσεων πλημμυρών» πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Δασοτεχνική διευθέτηση Κλάδου ¨Τούρνος¨ στο τ.δ. Βαλκάνου Δ. Πινδέων» και δημόσια δαπάνη 393.600,00€ (δικαιούχος το Δασαρχείο Τρικάλων).
-Στο Μέτρο 226 – Δράση: 2 «Ορεινά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για αποφυγή των επιπτώσεων πλημμυρών» πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Δασοτεχνική διευθέτηση Κλάδου ¨Μπάρες¨ στο δ.δ. Στουρναρέικων Δ. Πινδέων» και δημόσια δαπάνη 2.319.500,00€ (δικαιούχος το Δασαρχείο Τρικάλων).
ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: