Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Παραμένουν τα προβλήματα στα ορεινά .

Σε οικισμό του Ροπωτού και σε Παχτούρι .
Ο χιονιάς έφυγε τα προβλήματα έμειναν…
«Επιχειρήσεις» προσέγγισης αποκλεισμένων στο δήμο Πύλης
Χιονόπτωση τέλος (τουλάχιστον για την ώρα) αλλά όχι τέλος και για τα προβλήματα στον ορεινό όγκο του δήμου Πύλης.
Παρά την ύφεση που παρατηρήθηκε χθες και την ηλιοφάνεια μετά από τις συνεχόμενες χιονοπτώσεις, τα προβλήματα από την επέλαση της κακοκαιρίας τις προηγούμενες ημέρες, εξακολουθούν να ταλανίζουν τα ορεινά χωριά του δήμου Πύλης. Το χιόνι εξακολουθεί να είναι πολύ. Το ύψος του, από το 15ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πύλης – Άρτας εξακολουθεί να υπερβαίνει το ένα μέτρο. Η συγκεκριμένη πραγματικότητα έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στους κατοίκους των ορεινών χωριών. Στα πιο απομακρυσμένα απ’ αυτά υπάρχει πρόβλημα προσβασιμότητας. Ο δήμος Πύλης σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Τρικάλων κλήθηκαν να παρέμβουν χθες σε περιπτώσεις άμεσης ανάγκης.
Όπως μας δήλωσε ο δήμαρχος κ. Κώστας Κουφογάζος η μία από τις περιπτώσεις αφορούσε εγκλωβισμένους σε οικισμούς του Ροπωτού (προς την Καράβα). Πρόκειται για μία ηλικιωμένη και τον γιό της που βρίσκονταν αποκλεισμένοι στον οικισμό τους. Εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής επικοινώνησαν μαζί τους. Από την επικοινωνία προέκυψε ότι έχουν ανάγκη από τρόφιμα και φάρμακα. Για να καταστεί εφικτή η προσέγγιση χρησιμοποιήθηκε φορτωτής που έφερε αλυσίδες ο οποίος μέχρι και αργά χθες το απόγευμα προσπαθούσε να προσεγγίσει τον οικισμό. Μέχρι το μέσο περίπου, της διαδρομής ακολουθούσαν τον φορτωτή τόσο ο κ. Κουφογάζος όσο και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης.
Ανάλογη «επιχείρηση» έγινε για να μεταφερθούν τρόφιμα στο Παχτούρι. Εκχιονιστικά μηχανήματα και από τις δύο πλευρές (και από την πλευρά της Πύλης και από την πλευρά της Άρτας) αποχιόνιζαν προκειμένου να φτάσουν οι αναγκαίες για τους λιγοστούς κάτοικους προμήθειες.
Μεγάλο εξακολουθεί να είναι το πρόβλημα προσέγγισης των κτηνοτρόφων στις μονάδες τους. Τα αιτήματα είναι διαρκή στο δήμο Πύλης ο οποίος, όπως τόνισε ο κ. Κουφογάζος, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα ικανοποιήσει.
Πάντως, τις επόμενες ημέρες, με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών που προβλέπει η ΕΜΥ αναμένεται και η ομαλοποίηση της κατάστασης στον ορεινό όγκο της Πύλης.
ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: