Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Πολύ δυνατή χιονόπτωση σε όλο τον Νομό Τρικάλων .

«Μάχη» με δεκάδες οχήματα να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο του Νομού . 
Δύσκολη αναμένεται η βραδιά για τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Νομού Τρικάλων, καθώς υπάρχει πολύ ισχυρή χιονόπτωση από το Μουργκάνι και προς Ιωάννινα και Γρεβενά και μετά την Πύλη.
Η εκτίμηση από την Τροχαία Τρικάλων, είναι πως αν συνεχιστεί με αυτόν τον ρυθμό η χιονόπτωση, είναι θέμα μιας ώρας να τεθεί θέμα χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων για την κίνηση των οχημάτων.
«Είμαστε σε επιφυλακή και κοιτάμε να κρατήσουμε ανοιχτό το κεντρικό οδικό δίκτυο και έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες και στους κτηνοτρόφους για προμήθειες ζωοτροφών. Θα είναι μια δύσκολη νύχτα», αναφέρει στο trikalanews.gr ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Κουφογάζος που έχει διαθέσει στο… απέραντο οδικό δίκτυο του Δήμου του 7 οχήματα και όλο το προσωπικό του Δήμου.
Την ίδια ώρα, επί ποδός είναι ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμπάκας κ. Ρουστάνης που βρίσκεστε στο Μαλακάσι και συντονίζει τα 12 οχήματα του Δήμου που τέθηκαν σε επιφυλακή και το προσωπικό του Δήμου.
Στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας βρίσκεται αυτή την ώρα και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης που συντονίζει τις προσπάθειες που γίνονται να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο του Νομού. Πριν λίγο έδωσε εντολή να κινηθεί εκχιονιστικό όχημα στον οδικό άξονα Διάσελλο –Φαρκαδόνα όπου και εκεί υπάρχει χιονόπτωση.
«Αύριο στις 6 το πρωί, θα είμαι στην ΚΟΜΔΕ και εκεί θα αποφασισθεί τι θα γίνει με την λειτουργία των σχολείων», ανέφερε στο trikalanews.gr ο κ. Μιχαλάκης, αλλά η κατάσταση που διαμορφώνεται δείχνει πως δύσκολα θα λειτουργήσουν σχολεία στους Δήμους Πύλης και Καλαμπάκας.
Η ΔΕΣΕ δίνει και αυτή την δική της στήριξη στην δύσκολη προσπάθεια με 13 μηχανήματα, ενώ 10 μηχανήματα έχει αυτή την ώρα στην «μάχη» η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.
Trikalanews.

Δεν υπάρχουν σχόλια: