Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Πάει και αυτό . . . . . . .

Προς κατάργηση το Ειρηνοδικείο Πύλης .
Σχετικές πληροφορίες έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία .
Αναστάτωση και αντιδράσεις προκάλεσε στη δημοτική αρχή η πληροφόρηση ότι οδεύει προς κατάργηση του Ειρηνοδικείο Πύλης.
Μετά τον αυτοδιοικητικό και των εκπαιδευτικό, σειρά φαίνεται ότι παίρνει ο δικαστικός Καλλικράτης. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει η δημοτική αρχή Πύλης, υπάρχει στους σχεδιασμούς του υπουργείου Δικαιοσύνης η κατάργηση του Ειρηνοδικείου που λειτουργεί επί δεκαετίες στην κωμόπολη αποδίδοντας σημαντικό δικαστικό έργο.
Το Ειρηνοδικείο Πύλης είναι το κατώτερο πολιτικό δικαστήριο. Σε γενικές γραμμές, σε αυτό δικάζονται σε πρώτο βαθμό οι ιδιωτικές διαφορές που αφορούν ποσά μέχρι 12.000€. Στο Ειρηνοδικείο εκδικάζονται αστικές διαφορές με όλες τις υπάρχουσες διαδικασίες (ασφαλιστικά μέτρα, τακτική διαδικασία, εκούσια διαδικασία κλπ) καθώς και με τη διαδικασία των μικροδιαφορών.
Τα Ειρηνοδικεία είναι τα μόνα πολιτικά Δικαστήρια στα οποία ο οποιοσδήποτε ιδιώτης μπορεί να παρίσταται και να ενεργεί οποιεσδήποτε διαδικαστικές πράξεις χωρίς απαραιτήτως να έχει δικηγόρο.
Πέραν του δικαστικού προσωπικού, γύρω από το Ειρηνοδικείο Πύλης έχει αναπτυχθεί δραστηριότητα στην περιοχή που εξυπηρετείται από δικηγόρους της περιοχής οι οποίοι αναμένεται να δηλώσουν την κάθετη αντίδρασή τους, σε οποιαδήποτε προοπτική κατάργησής του.
Η αντίδραση του δημάρχου .
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος, τόσο ο εκπαιδευτικός, όσο και ο δικαστικός Καλλικράτης, αλλά και οι πληροφορίες περί κατάργησης της ΔΟΥ Πύλης έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τον καθ’ αυτό, αυτοδιοικητικό Καλλικράτη, δεδομένου ότι επιλέχθηκε η Πύλη ως διοικητικό κέντρο της περιοχής, αλλά με ατεκμηρίωτες και αστήρικτες αποφάσεις επιχειρείται μία αφαίμαξη υπηρεσιών που βρίσκει κάθετα αντίθετη, τόσο τη δημοτική αρχή, όσο και την τοπική κοινωνία που θα αντιδράσει καίρια.
Η ΕΡΕΥΝΑ . Του Λάζαρου Μάμαλη .

Δεν υπάρχουν σχόλια: