Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Να έχουμε κάτι να συζητάμε ! ! ! ! !

Στο επίκεντρο τα υπό εξέλιξη έργα . 

Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και τα έργα που είναι σε διαδικασία ωρίμανσης βρέθηκαν, χθες στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός και οι Αντιπεριφερειάρχες των Θεσσαλικών νομών. Η σύσκεψη έγινε, έχοντας ως στόχο να εξεταστούν και να καταγραφούν τα έργα που είναι σε εξέλιξη, δεδομένου ότι μέσα στις επόμενες ημέρες ο κ. Αγοραστός θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιάννη Ραγκούση, στο πλαίσιο της συνάντησης με του 13 Περιφερειάρχες. Κατά την διάρκεια της συνάντησης θα κατατεθούν στον Υπουργό όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη, αλλά και στην διαδικασία της ωρίμασης, καθώς επίσης και θέματα διοικητικά και οικονομικά που αφορούν την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.)
Όπως σημείωσε, χθες, μιλώντας στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, κ. Χρήστος Μιχαλάκης, σχετικά με την σύσκεψη «ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ζήτησε από όλους όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και όποια άλλα είναι "ώριμα"». Κατά τον κ. Μιχαλάκη σκοπός είναι ο κ. Αγοραστός να έχει πλήρης ενημέρωσης για τα όλα τα έργα στην Θεσσαλία, ώστε να διεκδικήσει στο έπακρον, την συνέχεια τους, όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να εισέλθει η περιοχή σε τροχιά ανάπτυξης.
Σημειωτέον, το προηγούμενο διάστημα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε αποστείλει επιστολές τόσο στον Υπουργό Εσωτερικών, όσο και στον Υπουργό Οικονομίας & Ανταγωνιστικότητας, όπου ζητούσε την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των έργων που αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, αλλά και την δρομολόγηση τους.
Μεταξύ αυτών ήταν η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Τρίκαλα -Λάρισα, ολοκλήρωση Ε.Ο. Τρικάλων – Καλαμπάκας, η κατασκευή της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας (γέφυρα Καραβόπορου – Λυγαριά, παράκαμψη Παλαιομοναστήρου – Πύλης, τμήμα γέφυρα Αλεξίου – Αρματωλικό), ο οδικός άξονας Τρίκαλα – Καρδίτσα, οι παρακάμψεις Τρικάλων, Καλαμπάκας, η βελτίωση του δρόμου Καλαμπάκα – Γρεβενά (τμήμα από το Μουργκάνι μέχρι διασταύρωση προς Δεσκάτη.
Παράλληλα, υπογράμμιζε και την ανάγκη να υπάρξει ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος, όπως το φράγμα Νεοχωρίτη, το φράγμα Πύλης και το φράγμα Ληθαίου, αλλά και την υλοποίηση μικρότερων φραγμάτων όπως του Αχαδοχωρίου, Αγναντιάς και Πλατάνου.

Πρωινός Λόγος Τρικάλων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: