Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ούτε μαντήλι . . . . . .

Χωρίς προκαταβολές οι τοπικές κοινότητες .

Μετά την καταβολή της μισθοδοσίας έμειναν στα ταμεία του δήμου Τρικκαίων 40 ευρώ!
Ο Καλλικράτης μπορεί να προβλέπει προκαταβολή 1.000 ευρώ για τις τοπικές κοινότητες, αλλά η οικονομική στενότητα των δήμων, έχει αφήσει τα τοπικά συμβούλια χωρίς πόρους.
Όπως δήλωσε χθες, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας, λόγω της οικονομικής στενότητας δεν διατέθηκαν οι προβλεπόμενοι πόροι στις δημοτικές και κοινοτικές κοινότητες των Τρικάλων. Ο ίδιος, ανέφερε χαρακτηριστικά, πως «μετά την καταβολή της μισθοδοσίας του 15ήμερου στους δημοτικούς υπαλλήλους, το περίσσευμα στα ταμεία του δήμου, ήταν μόλις 40 ευρώ».
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών είχε αποφασίσει 1.000 ευρώ για όλες τις τοπικές κοινότητες.
Επίσης προβλέπεται:
-Προκαταβολή ύψους 2000 ευρώ, στις δημοτικές κοινότητες με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους. Στη συγκεκριμένη κατηγορία εντάσσονται οι δημοτικές κοινότητες, Καλαμπάκας, Οιχαλίας, Φαρκαδόνας και Μεγάλων Καλυβίων του Νομού Τρικάλων.
-Προκαταβολή ύψους 3.000 ευρώ, στις δημοτικές κοινότητες με πληθυσμό από 10.001 και περισσότερους κατοίκους. Στη συγκεκριμένη κατηγορία εντάσσεται μόνο η δημοτική κοινότητα των Τρικάλων.
Επισημαίνεται ότι υπόλογος για τη διαχείριση της πάγιας προκαταβολής, στο όνομα του οποίου θα εκδοθεί το σχετικό χρηματικό ένταλμα και ο οποίος θα ενεργεί τις πληρωμές σε βάρος αυτής, είναι ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας, όταν αυτή έχει πληθυσμό έως 300 κατοίκους, ο πρόεδρος του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας, όταν αυτή έχει πληθυσμό μεγαλύτερο από 301 κατοίκους και ο πρόεδρος του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας.
Οι συγκεκριμένοι πόροι προορίζονται για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα τα λεγόμενα προβλήματα της καθημερινότητας.
Η ΕΡΕΥΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: