Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Η ανάπτυξη στο νομό μας .

Κοινή στάση για την ανάπτυξη του νομού μας .

Συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά στο δημαρχείο το άτυπο όργανο για προώθηση των αναπτυξιακών συμφερόντων της περιοχής μας .
Τα μέλη του άτυπου οργάνου αποφάσισαν αυτό να συνεδριάζει κάθε μήνα
Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη κ. Μιχαλάκη, των τεσσάρων δημάρχων των Καλλικρατικών δήμων του νομού μας και του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκου πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο και συγκεκριμένα στο γραφείο του δημάρχου κ.Λάππα.
Ουσιαστικά όπως αναφέρθηκε πρόκειται για σύσκεψη του άτυπου οργάνου του νομού μας, το οποίο συγκροτήθηκε για να προωθήσει τα συμφέροντα του νομού μας μέσα στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται και το οποίο κινείται με ταχείς ρυθμούς και το οποίο συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά.
Κάθε μήνα .
Μεταξύ άλλων τα μέλη του άτυπου οργάνου αποφάσισαν αυτό να συνεδριάζει κάθε μήνα, να ελέγχει και να προτείνει δράσεις και πολιτικές για το αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής μας. Πρόκειται για πρακτικές οι οποίες θα αποτελούν τη βασική αρχή «ενώνουμε τις δυνάμεις μας, σε πολιτικό και αναπτυξιακό επίπεδο» προκειμένου να προωθήσουμε τα συμφέροντα του νομού μας.
Αναπτυξιακή .
Επίσης κατά τη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες μας, τονίστηκε πως μπορεί να μετασχηματιστεί το παλαιό ΚΕΝΑΚΑΠ σε μία νέα αναπτυξιακή εταιρεία, το οποίο όμως θα παραμείνει όσον αφορά το όνομα και το προσωπικό ως έχει. Επίσης η συζήτηση περιστράφηκε και σε άλλους τομείς, οι οποίοι αφορούν στο μεγαλύτερο κομμάτι τους το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσει ο νομός Τρικάλων, ειδικά μέσα πό το νέο τοπίο που δημιουργεί ο Καλλικράτης, αλλά και η διογκούμενη οικονομική κρίση.
Έγινε προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις στο ερώτημα με ποιες πολιτικές σήμερα θα μεθοδευτεί σήμερα ένας τέτοιος προγραμματισμός, με ποια αποτελεσματικότητα και διαφάνεια θα υλοποιηθεί, ώστε ο νομός Τρικάλων να βγει κερδισμένος και από τη μάχη του ΕΣΠΑ. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε πως αυτός ο ο προγραμματισμός πρέπει να είναι σωστός και ρεαλιστικός με τις υπάρχουσες οικονομικές δυνατότητες της χώρας, αλλά και ότι το αναπτυξιακό όραμα μας θα πρέπει να είναι ευρύτερο, να είναι προσαρμοσμένο στις υπάρχουσες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί και δυνατότητες που προσφέρονται.
Η ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: