Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Άρχισαν τα όργανα . . . . . . . . .

Ένταση και αποχωρήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης που δεν είχε …Δήμαρχο .
                             Κώστα μου γιατί είσαι σκεπτικός ;
Με … οικογενειακή σύνθεση η αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης όπου αποχώρησε σχεδόν όλη η αντιπολίτευση και απουσιάζει και ο Δήμαρχος.
Χωρίς την αντιπολίτευση (!!) πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης», συνεδριάζει απόψε στο Δημαρχείο Γόμφων, το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης, ενώ απουσιάζει και ο Δήμαρχος (!!) Κώστας Κουφογάζος και τον αντικαθιστούσε ο Αντιδήμαρχος Βάϊος Πάλλας.
Με το… καλησπέρα, τέθηκε θέμα αναβολής του Δημοτικού Συμβουλίου από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Απόστολο Παντέρα, με το αιτιολογικό της απουσίας του Δημάρχου «σε κρίσιμη συνεδρίαση και κακώς ορίστηκε συνεδρίαση, αφού ήταν γνωστό από τις 7 Φεβρουαρίου ότι θα απουσίαζε στην Αθήνα ο Δήμαρχος (σ.σ. ημερίδα Υπουργείου Παιδείας για τον ΄΄Καλλικράτη΄΄ στην Παιδεία).
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, απάντησε πως «δεν είχαμε άλλα χρονικά περιθώρια λόγω των συγχωνεύσεων που πρέπει να γίνουν για τις Επιχειρήσεις τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου», απάντηση που ο κ. Παντέρας, έκρινε «ανεπαρκή».
Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία όπου απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία και η παράταξη του κ. Παντέρα αποχώρησε της συνεδρίασης και σε έντονο ύφος ο Πρόεδρος, έκανε λόγο «για προαιρετική παρουσία του Δημάρχου» και επιτέθηκε στον κ. Παντέρα για την αποχώρηση από την συνεδρίαση.
Στην συνέχεια ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Μαράβας και επιτέθηκε στον Πρόεδρο για «λάθος μέρα διεξαγωγής του Συμβουλίου», κρίνοντας απαραίτητη την παρουσία του Δημάρχου και με την φράση «τελείωσαν αυτά που ήξερε τόσο καιρό ο κ. Κουφογάζος», πήρε την ομάδα του και αποχώρησε από την συνεδρίαση.
Νωρίτερα της αποχώρησης, ο Ντίνος Κοτρώνης, επιτέθηκε στον Πρόεδρο, λέγοντας «Απαξιώνετε το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού η πληροφόρηση που έχουμε για …δήθεν έργα προέρχεται από τα ΜΜΕ. Δεν είμαστε ζητιάνοι, είμαστε Δημοτικοί Σύμβουλοι»
Trikala News - Ελισάβετ Παπανικολάου .

Δεν υπάρχουν σχόλια: