Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ομόφωνα ! ! ! ! ! !

Ομόφωνα να παραμείνουν τα Γυμνάσια στο δ. Πύλης .
Κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου – Ένταση αρχικά μεταξύ των κυρίων Κουφογάζου και Παντέρα για διαδικαστικά θέματα
Η ευρύτερη συναίνεση με την οποία κατέληξε η προχθεσινοβραδινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύλης, δεν αποκαλύπτει την ένταση που επικράτησε κατά την έναρξή της, μεταξύ των κυρίων Κουφογάζου και Παντέρα.
Αφορμή για την ένταση ήταν η ημερήσια διάταξη. Σ’ αυτή υπήρχε μόνο ένα θέμα της σύναψης προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων) για την εκτέλεση του έργου «Αποπεράτωση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων των διδακτηρίων 1ου και 2ου Γυμνασίου και Λυκείου του δήμου Πύλης Ν. Τρικάλων».
Ωστόσο, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Απόστολος Παντέρας, κατά τη γενική συνέλευση στο Γυμνάσιο Φήκης, την περασμένη Δευτέρα, προτάθηκε από τον ίδιο και έγινε αποδεκτό από τον δήμαρχο Πύλης η σύγκληση εκτάκτως του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την κατάργηση του Γυμνασίου Φήκης, αλλά και τη συγχώνευση του 1ου και του 2ου Γυμνασίου Πύλης. Παρά ταύτα, στην ημερήσια διάταξη δεν υπήρχε θέμα για τα Γυμνάσια γεγονός που προκάλεσε και την ένταση μεταξύ των κυρίων Παντέρα και Κουφογάζου. Τελικώς, μετά την ανάληψη της ευθύνης για το συγκεκριμένη «παράλειψη» από τον κ. Κουφογάζο τα πνεύματα ηρέμησαν και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις επί του ζητήματος της κατάργησης και συγχώνευσης σχολείων. Ο δήμαρχος Πύλης ήταν κατηγορηματικός δηλώνοντας πως «δεν είναι δυνατό σε ένα δήμο, 20.000 κατοίκων να λειτουργεί μόνο ένα Γυμνάσιο». Αναλόγου περιεχομένου ήταν και η τοποθέτηση του κ. Παντέρα ο οποίος τάχθηκε με το μέρος των γονέων και των μαθητών που διεκδικούν την παραμονή των Γυμνασίων. Ο κ. Κώστας Μαράβας της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δήλωσε πως οι τοπικές κοινωνίες δεν πρόκειται να δεχθούν ποτέ τη συγκεκριμένη μεθόδευση, ενώ ο κ. Δημήτρης Αρμάγος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Δημήτρης Αρμάγος ζήτησε την έκδοση ψηφίσματος στο οποίο θα περιέχονται γενικότερες αναφορές για το πλήγμα που δέχεται η δημόσια και δωρεάν παιδεία με τις προωθούμενες αποφάσεις, που ωστόσο, δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία.
Τελικώς, αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος στο οποίο γίνεται απολύτως σαφές ότι τόσο το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πύλης, όσο και οι τοπικές κοινωνίες καταδικάζουν τις προτεινόμενες καταργήσεις και συγχωνεύσεις, ενώ αναφέρονται και μια σειρά επιχειρήματα τα οποία στηρίζουν τη λειτουργία τους, στην περιοχή.
Η ΕΡΕΥΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: