Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Απλά έχουμε γίνει "τα ορεινά του δήμου Πύλης " . Τίποτα περισσότερο , τίποτα λιγότερο .

Τα 30 εκατοστά άγγιξε το χιόνι στα ορεινά .
Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, της ΔΕΣΕ και των δήμων ρίχτηκαν στην μάχη του αποχιονισμού από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής .
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν οι οδηγοί που κινούνται τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες στο ορεινό δίκτυο, καθώς μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για πρόκληση παγετού
Σημάδια βελτίωσης έδειχνε από χθες το πρωί ο καιρός μετά την προχθεσινοβραδινή επιδείνωση που παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις τόσο σε ορεινές, όσο και πεδινές περιοχές του νομού.
Το ύψος του χιονιού που έπεφτε από το βράδυ της Πέμπτης έως και χθες τις πρώτες πρωινές ώρες έφτασε στα ορεινά του δήμου Πύλης και της Καλαμπάκας τους 30 πόντους, ενώ σε πεδινές περιοχές από 3 έως 4 εκατοστά.
Στην μάχη του αποχιονισμού από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ρίχτηκαν 7 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και 3 μισθωμένα μηχανήματα. Γκρέϊντερ, φορτωτές και λεπίδες προσπάθησαν και κατάφεραν να κρατήσουν το περιφερειακό οδικό δίκτυο ανοιχτό, χωρίς να σημειωθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Στον αποχιονισμό συνέδραμαν και μηχανήματα των δήμων που συνέβαλαν, ώστε να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο στις εισόδους των χωριών.
Παράλληλα στη μάχη του αποχιονισμού ρίχτηκαν και 13 μηχανήματα της ΔΕΣΕ, που κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να κρατήσει ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα σημεία των οδών Τρικάλων – Άρτας, Τρικάλων – Ιωαννίνων, Τρικάλων – Γρεβενών και Τρικάλων - Λάρισας.
«Για μια ακόμη φορά καταβάλαμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που επέφερε ο χιονιάς. Θεωρώ πως τα καταφέραμε, καθώς δεν προέκυψαν προβλήματα», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.
Οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς οι προβλέψεις της μετεωρολογικής Υπηρεσίας κάνουν λόγο για πρόκληση παγετού στις ορεινές περιοχές, ειδικά τις βραδινές ώρες.
Αυτό εξάλλου σημείωσε σε δηλώσεις του στην «ΕΡΕΥΝΑ» ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Χρήστος Χούνος.
«Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε τον παγετό, με την ρίψη αλατιού», σημείωσε ο κ. Χούνος.
Τέλος να υπογραμμιστεί ότι ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας σύστησε την ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς που κινούνται στο οδικό δίκτυο, φέροντας μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, ειδικά, όταν κινούνται δια μέσου ορεινών χωριών.
Η ΕΡΕΥΝΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: