Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Σχόλιο . . . .

Το φετινό Πάσχα μάς ήρθε νωρίτερα . Όπως μάς ήρθαν νωρίτερα όλα φέτος . Ο συμβολισμός της γιορτής είναι κοινός για όλους . Είναι πέρασμα, είναι άνοιξη και αλλαγή . Μουδιασμένα υποδεχόμαστε στην άνοιξη . Σαν να μην είμαστε ακόμη έτοιμοι. Σαν να μην έφυγε ακόμη το σκοτάδι και σαν να μην είδαμε το φως της Ανάστασης. Είναι η ψυχολογία βαριά, λόγω της οικονομίας. Μια στάση αναμονής απέναντι στο χειρότερο. Σαν αυτό που έρχεται να το χρωστάμε σαν δανεικό και πρέπει να το περάσουμε. Είναι το φετινό μας Πάσχα λίγο αβέβαιο. Είναι η άνοιξη που αργεί ακόμη… Αλλά το Πάσχα ήρθε. Μετά τα πάθη υπάρχει η Ανάσταση. Και όταν κάτι έρχεται χωρίς να μας ρωτάει, μας υπενθυμίζει ότι η ζωή κάνει τον κύκλο της με μια δυναμική στην οποία δεν μπορούμε καν να επέμβουμε. Δεν είναι μόνο οι σκοτεινές μέρες, είναι και οι φωτεινές οι οποίες μπορεί να αργήσουν αλλά θα έρθουν…
Καλή Ανάσταση λοιπόν .
Και . . . . . . .
Στις ιδιαίτερες πατρίδες τους στα ορεινά του νομού Τρικάλων επέλεξαν να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα αρκετοί Τρικαλινοί που διαμένουν σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας .
Από το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης μέχρι και χθες νωρίς το πρωί η κίνηση στον ορεινό όγκο του νομού ήταν αυξημένη, γεμίζοντας τα χωριά από κόσμο .
Πάντως ο κόσμος που ανέβηκε στην ορεινή πατρίδα φέτος ήταν ο λιγότερος των τελευταίων χρόνων .
Σημεία των καιρών . . . . . . . . . .

Δεν υπάρχουν σχόλια: