Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Σήραγγα Γκρόπας .

Το καλοκαίρι σε χρήση η σήραγγα Γκρόπας .
Έτσι λέγανε και πέρσι . Φέτος που έχουμε και τον Καλλικράτη δεν θα μας παραμυθιάσουνε ;
Το αργότερο έως τα μέσα καλοκαιριού θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες και θα παραδοθεί σε χρήση η σήραγγας της Γκρόπας, ένα έργο που έχει περάσει από «σαράντα κύματα» στο πρόσφατο παρελθόν.
Η συμβατική υποχρέωση του εργολάβου για την παράδοση της κατασκευής της λήγει στις 31 Μαΐου, αλλά όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση.
Με την αποπεράτωσή της τα Τρίκαλα θα απέχουν μόνο δύο ώρες από την Αρτα και η ασφαλτοστρωμένη διαδρομή θα γίνεται μέσα σʼ ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον. Επίσης θα βελτιωθεί σημαντικά η κυκλοφορία μεταξύ των δύο νομών και θα ενισχυθεί η τουριστική κίνηση των γειτονικών περιοχών. Οι οδηγοί θα απαλλαγούν οριστικά από το τωρινό πέρασμα της Γκρόπας, ιδιαίτερα το χειμώνα, ένα σημείο που είναι αδιάβατο και γενικά εξαιρετικά δύσβατο και επικίνδυνο.Στον δρόμο που θα συνδέει τα Τρίκαλα με την Άρτα έχουν κατασκευαστεί ακόμη έξι σήραγγες: Δύο στη Μεσοχώρα κι από μία σε Παχτούρι, Αετό, Φράγμα και Αγία Κυριακή.
Η σήραγγα είναι μήκους 1.500 μέτρων και ο συνολικός προϋπολογισμός φτάνει τα 27 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί με τα συνοδευτικά έργα πρόσβασης η επένδυση ξεπερνά τα 35 εκατομμύρια ευρώ.
e-enimerosi .

Δεν υπάρχουν σχόλια: