Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Τώρα που γυρίζει Κε Νομάρχα . . . . . . . . .

Μια …δεκάδα έργων ζήτησε από τον Γ. Μαγκριώτη ο Νομάρχης Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης .
Τα θέματα υποδομής του Νομού Τρικάλων τέθηκαν επί τάπητος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη.
Ο Νομάρχης Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης ζήτησε την ολοκλήρωση δέκα σημαντικών έργων στο νομό. Ειδικότερα ο κ. Βλαχογιάννης ζήτησε:
1. Tην ολοκλήρωση του οδικού άξονα Τρικάλων – Λάρισας με επίσπευση των εργασιών, έκπτωση του αναδόχου και επαναδημοπράτηση του έργου.
2. Την αποπεράτωση του δρόμου Τρικάλων – Καλαμπάκας. Ο Νομάρχης Τρικάλων ζήτησε και την παρέμβαση του ΟΣΕ για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το οδικό κομμάτι στο ύψος της Θεόπετρας.
3. Την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Δακτυλίου (Δέλτα Καλαμπάκας - Μύλος Τσαγκάδα). Και για την επίσπευση του συγκεκριμένου έργου ο κ. Βλαχογιάννης ζήτησε την παρέμβαση του ΟΣΕ για να προχωρήσει το έργο στη σιδηροδρομική διάβαση που βρίσκεται στο Κηπάκι.
4. Την ένταξη στο τομεακό πρόγραμμα του δρόμου Τρικάλων – Άρτας, από την γέφυρα Αλεξίου μέχρι το Αρματολικό.
5. Την ένταξη του δρόμου Τρικάλων – Πύλης στο ΕΣΠΑ.
6. Την ένταξη του εθνικού δικτύου Τρικάλων – Καρδίτσας στο ΕΣΠΑ και τη βελτίωση της υπάρχουσας εθνικής οδού.
7. Την κατασκευή της γέφυρας στον Πορταϊκό (Αγ. Βησσαρίων – Πύλης).
8. Την κατασκευή της παράκαμψης Καλαμπάκας.
9. Τη βελτίωση των εισόδων της πόλης των Τρικάλων.
10. Την αποκατάσταση των εναλλακτικών διαδρομών μέσω του νομού Τρικάλων που χρησιμοποίησαν και εξακολουθούν να επιλέγουν τα βαριά οχήματα λόγω των κλειστών Τεμπών και ειδικότερα το οδικό δίκτυο Τρικάλων – Γρεβενών και Τρικάλων – Παναγίας.
Ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Μαγκριώτης δεσμεύτηκε ότι μέσα στο επόμενο 20ήμερο θα επισκεφθεί τα Τρίκαλα και θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις για τα αιτήματα του Νομάρχη Τρικάλων, ενώ αποδέχθηκε να προχωρήσει μέσω του ΥΠΕΧΩΔΕ ο δρόμος Τρικάλων – Άρτας, η βελτίωση του δρόμου Τρικάλων – Καρδίτσας, ενώ θα δοθεί το ποσό του 1,6 εκ. ευρώ για το εναλλακτικό δίκτυο Καλαμπάκας – Παναγίας και Καλαμπάκας μέχρι τα όρια του Νομού Γρεβενών.
http://www.trikalanews.gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια: