Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Ρίξτε άλλη μιά καλή ζαριά και ότι κάτσει . . . . . . . . . . . Μετά θα πάμε στην χαρτορίχτρα .

Ο νέος «μαγικός» αριθμός του «Καλλικράτη» .


Από τη στιγμή που η συζήτηση ξέφυγε από τους τέσσερις δήμους, οι πέντε και οι έξι δεν διασφαλίζουν την απρόσκοπτη υλοποίηση της διοικητικής μεταρρύθμισης στο νομό μας .
Διάλογος για τον Καλλικράτη να γίνει, αλλά με μία αρχή απ’ όλους: ότι τα κριτήρια για τη δημιουργία των νέων δήμων θα είναι κοινά.
Το λέμε γιατί υπάρχει μία τάση αντί για διάλογο, κάποιοι να… πλακωθούν!
Ναι, δεν υπερβάλουμε εκτοξεύθηκαν και τέτοιες απειλές στο πλαίσιο του… ανοιχτού και δημοκρατικού διαλόγου. Οι απειλές δεν πρέπει να αποδοθούν μόνο στα ιδιοτελή συμφέροντα που θέλουν να εξυπηρετήσουν ορισμένοι αυτοδιοικητικοί διαιωνίζοντας την παρουσία τους σε θέσεις ευθύνης των δήμων. Υπάρχουν και λόγοι που συνδέονται με τα κριτήρια, βάση των οποίων θα γίνουν οι νέοι δήμοι. Από τη στιγμή που η συζήτηση ξέφυγε από τον αρχικό -«μαγικό» τον είχαμε χαρακτηρίσει - αριθμό των τεσσάρων δήμων, δύσκολα θα βρεθεί μία αξιόπιστη πρόταση για το χωροταξικό του «Καλλικράτη» που δεν θα περιλαμβάνει τη δημιουργία 7 με 8 νέων δήμων. Γιατί, όντως είχε δίκιο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Χάιδος, όταν στην τελευταία συνάντηση που είχε με τους άλλους δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση, είπε ότι δεν πρέπει να παίζουμε την κολοκυθιά, συζητώντας για πέντε, έξι και δεν ξέρω πόσους άλλους δήμους, αλλά να πάμε στους 7 με 8 οι οποίοι θα καλύπτουν τα περισσότερα από τα βασικά αιτήματα που έχουν διατυπωθεί». Κι αυτό γιατί, τα κριτήρια που τίθενται στη συζήτηση για τη δημιουργία πέραν των τεσσάρων δήμων είναι σχετικά. Για παράδειγμα η ορεινότητα. Πράγματι υπάρχει ένα ζήτημα με την πρόσβαση στα ορεινά χωριά. …Αλλά μόνο σε μία περιοχή του ορεινού όγκου υπάρχει αυτό το πρόβλημα; Γιατί να γίνει δήμος στην περιοχή του Μαλακασίου και να μη γίνει και στην περιοχή των Αντιχασίων; Ορεινή είναι η μία, ορεινή και η άλλη; Επίσης, γιατί να γίνει μόνο ο δήμος των Αντιχασίων και να μη γίνει και ο δήμος των ριζών του Κόζιακα ο οποίος έχει τον ίδιο σχεδόν, πληθυσμό και θα προέλθει από τον ίδιο ακριβώς αριθμό δήμων; Όλα αυτά τα ζητήματα που τίθενται στη συζήτηση είναι εύλογα. Και ενισχύουν την άποψη που ήδη διατυπώσαμε. Μετά τον «μαγικό» αριθμό τέσσερα ο επόμενος «μαγικός» αριθμός είναι το 7 ίσως και το 8.
Οι πληροφορίες από το υπουργείο .
Αυτά ως προς τις πληροφορίες, τις εκτιμήσεις και τις επιθυμίες τοπικών παραγόντων γιατί υπάρχουν και άλλες πληροφορίες οι οποίες έρχονται από το κέντρο. Σύμφωνα με αυτές, «το υπουργείο Εσωτερικών δεν πρόκειται να υποκύψει σε ψηφοθηρικές λογικές και σκοπιμότητες. Οι δήμοι του νομού αναμένεται να είναι πέντε. Τέσσερις στον κάμπο (Τρικάλων, Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας) και ένας στα ορεινά από το Μυρόφυλλο μέχρι την Καστανιά.
( Η πρόταση ακούγετε καλύτερη από το να μας στείλουν στους Γόμφους ) .
Κοντός ψαλμός…
Ανεξαρτήτως των όποιων πληροφοριών και εκτιμήσεων, η ώρα των ανακοινώσεων πλησιάζει, οπότε ταιριάζει το γνωστό «κοντός ψαλμός αλληλούια…».
Η ΕΡΕΥΝΑ Του Λάζαρου Μάμαλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: