Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Εμ μελάτα , εμ γαλάτα Κε Κουφογάζο ;

Γιατί Κε δήμαρχε της Πύλης δεν αναφέρεις ότι μπορεί να υπάρξει και άλλη λύση με το να γίνει ένας άλλος , ΟΡΕΙΝΟΣ ΔΗΜΟΣ , και εσείς να κρατήσετε το όνομα σας και εμάς να μας κρατήσει ο τόπος μας ; Εκτός και αν εσείς ξέρετε κάτι άλλο και τα θέλετε όλα δικά σας ;

Δήλωση του Δημάρχου Πύλης Τρικάλων για την ονομασία του νέου Δήμου .

Ουσιαστικά, ο δήμος Πύλης, αρνείται να αποδεχθεί για τον νέο «Καλλικρατικό» δήμο, το ενιαίο όνομα της νέας αρχιτεκτονικής, ως δήμος Πινδέων.
Το όνομα ΠΥΛΗ (δηλαδή πέρασμα από τα ορεινά στον Θεσσαλικό κάμπο ή και το αντίθετο) που διατρέχει αιώνες τώρα τους κατοίκους της περιοχής προσδιορίζοντας γεωγραφικό προσδιορισμό και που ανταποκρίνεται στο σύνολο των κατοίκων των όμορων δήμων που συνενώνονται, εκτιμούμε ότι αλλοιώνει βασικά στοιχεία της λειτουργικής, ψυχολογικής και συναισθηματικής υπόστασης του νεοσύστατου δήμου.
Είναι κοντόφθαλμη λογική και κοντόφθαλμο πολιτικό παιχνίδι η ονομασία του νέου δήμου να πάψει να αποτελεί ως κέντρο αναφοράς με το όνομα ΠΥΛΗ.
Τους «αρχιτέκτονες» της αλλοίωσης βασικών χαρακτηριστικών της μετονομασίας που δόθηκε, με το να ονομασθεί ο νέος δήμος ως Δήμος Πινδέων, θα τους καταγράψει αρνητικά η ιστορία όχι μόνο του δήμου Πύλης αλλά και των όμορων δήμων της ευρύτερης περιοχής.
Ευελπιστούμε ότι όλοι όσοι εμπλέκονται σ’ αυτή την υπόθεση θα το σκεφτούν πιο ψύχραιμα και θα προχωρήσουν στην απαραίτητη διόρθωση το συντομότερο δυνατό.
Αναμένουμε από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό κ. Ραγκούση να πράξει το ορθό και να αποκαταστήσει την ονοματοθεσία.
Άλλωστε λειτουργεί και υφίσταται ως Δήμος και ως ονομασία προ του Καποδίστρια. Προτείνεται να υπάρχει ώριμη και λογική σκέψη και να ονομαστεί ο νέος δήμος

«ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΗΣ».
Κων/νος Κουφογάζος
Δήμαρχος Πύλης .
http://www.trikalanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: