Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ; ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ . . . .

http://www.trikalanews.gr/
Βγήκαν «μαχαίρια» για τον «Καλλικράτη» στα Τρίκαλα .
Πλήρη επιβεβαίωση είχε σήμερα από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Λέσχη 97.6», το δημοσίευμα του trikalanews.gr για το διχασμένο ΠαΣοΚ στα Τρίκαλα εξαιτίας του «Καλλικράτη» και για συναντήσεις των «πράσινων»….
Με την διαφορά ότι η επιβεβαίωση ήρθε μέσω του «γαλάζιου» δημάρχου Τρικάλων Μιχάλη Ταμήλου που τα …έχωσε στο τοπικό ΠαΣοΚ και κυρίως έβαλε κατά της Σούλας Μερεντίτη…
«Έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου κάποιες συσκέψεις που έγιναν την Κυριακή το απόγευμα στο τοπικό ΠαΣοΚ με τους τρεις βουλευτές και τον γραμματέα Αχιλλέα Μανούρα, κι έμαθα εκ των υστέρων απορώντας αν αυτοί οι άνθρωποι που συζητούν έχουν πέραν από την κομματική σκέψη και κάποια αναπτυξιακή λογική», ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Ταμήλος και πρόσθεσε «Άκουσα δηλαδή ότι προτάθηκε από κάποιους να ενωθεί ο δήμος Πινδέων με τον Δήμο Αιθήκων, το πρότεινε η κ. Μερεντίτη, να ενωθούν αυτοί οι δύο δήμοι που δεν έχουν δρόμο μεταξύ τους, και αντιθέτως ο Ασπροπόταμος που έχει δρόμο και μπορεί να ενωθεί με τον Αιθήκων, να πάει με τον δήμο Μαλακασίου. Μόνο που ο δήμος Μαλακασίου δεν θέλει αυτή την συνένωση, τη θέλει μόνο η αντιπολίτευση και ο Σταύρος Τραγάνης με τον Μαλακασιώτη. Δεν θέλει δηλαδή ο Δήμος να ενωθεί και θέλουν οι Βουλευτές και για την ακρίβεια η μια η κ. Μερεντίτη. Νομίζω ότι αν δεν λάβουμε υπόψιν τι θέλουν οι τοπικές κοινωνίες, τότε αυτό είναι λάθος. Τα ίδια ακριβώς έκανε το ΠΑΣΟΚ και την προηγούμενη φορά με τον «Καποδίστρια».
Επιτέλους να καθίσουν φρόνιμα και να κοιτάξουν πως θα βοηθήσουν τους δημάρχους να πάρουν τις σωστές αποφάσεις κι όχι να κάθονται και να «κόβουν και ράβουν» με κομματικά συμφέροντα. Θεωρώ ότι είναι άδικο για τους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που ασχολούνται με την Τ.Α., όλα αυτά που γίνονται, γιατί τελικά πολύ λίγη βοήθεια είχαν από τους Βουλευτές του ΠαΣοΚ που ήταν στην αντιπολίτευση αλλά και από τώρα και μετά που εύχομαι να βοηθήσουν. Αλλά δεν νομίζω ότι βοήθησε τα Τρίκαλα κανείς βουλευτής του ΠαΣοΚ και επί κυβέρνησης Σημίτη, δεν είδαμε και τίποτα σπουδαία πράγματα.
Εγώ πιστεύω ότι όλη αυτή η ιστορία γίνεται τελικά από την θέληση της κ. Μερεντίτη για να κάνει τη χάρη στον φίλο της Σταύρο Τραγάνη, αυτό είναι το μόνο κίνητρο, γιατί ποιος άλλος ενδιαφέρεται; Εδώ δεν ενδιαφέρεται ο δήμαρχος Μαλακασίου κ. Λιάτης, να πάει εκεί, δεν ενδιαφέρεται ο δήμος Κλεινοβού, η κοινότητα Ασπροποτάμου, ποιον ενδιαφέρει; Μόνο ο δήμαρχος Καστανιάς μπορεί που έχει έννομο συμφέρον για να πάει εκεί η έδρα. Αυτό είναι η μια παρέμβαση που ακούω και δεν είναι καλό, γιατί αν το ήθελαν οι δήμοι τότε ας υπήρχε η παρέμβαση.
Το άλλο που ακούω είναι να ενώσουν των Πινδέων με Αιθήκων, κάτι που είναι αστείο και μόνο που το ακούω να λέγεται, όταν αυτοί οι δύο δήμοι δεν έχουν κανένα δρόμο πρόσβασης μεταξύ τους. Εγώ όταν τα άκουσα αυτά γιατί τα έμαθα από δημάρχους του ΠΑΣΟΚ, μου φάνηκαν πολύ αστεία για να λέγονται και μάλιστα αντέδρασαν οι δήμαρχοι των Αντιχασίων, της Βασιλικής, ο Στουρνάρας που σήμερα πήγαν στην Αθήνα.
Ο κ. Μαγκούφης έχει την άποψη των 8 δήμων, ο κ. Χάιδος είναι κάπου ανάμεσα. Αυτά τα θέματα για το αν φθάνουν στο γραφείο του κ. Ραγκούση εξαρτάται από την εμβέλεια των βουλευτών, αλλά αν δεν συμφωνούν μεταξύ τους δεν νομίζω ότι θα φθάσουν, αν ο καθένας λέει το δικά του ποιον και εκείνος να πρωτολάβει υπόψιν, μπορεί να το λάβει υπόψιν αν η άποψη της οργάνωσης συμπίπτει με την άποψη της ΤΕΔΚ».
Στην συνέχεια ανέλαβε ο Γραμματέας της Ν.Ε ΠαΣοΚ Τρικάλων Αχιλλέας Μανούρας, να …απαντήσει στον κ. Ταμήλο και ανέφερε «ένα σχόλιο για όσα λέει ο κ. Ταμήλος προφανώς και δεν φθάνει, θα περιοριστώ να πω ότι ο ίδιος τουλάχιστον έχει ανακοινώσει το χωροταξικό σχέδιο από τις αρχές Φλεβάρη. Απεναντίας εμείς σε αντίθεση με τον πρώην υπουργό κ. Παυλόπουλο, δώσαμε στη δημοσιότητα το θεσμικό πλαίσιο για τον «Καλλικράτη» και κάνουμε μια πάρα πολύ σοβαρή δουλειά για το χωροταξικό.
Σαφώς και υπάρχουν συζητήσεις στο τοπικό ΠαΣοΚ ως Ν.Ε., κάναμε συζήτηση και τρεις συζητήσεις για το χωροταξικό. Με τον σύντροφο και φίλο μου Σταύρο Τραγάνη βρίσκομαι καθημερινά και δεν άκουσα ποτέ ότι θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος και πολύ περισσότερο είναι έξω από τις δικές του προθέσεις αλλά και των περισσοτέρων στελεχών να φτιάξουν δήμους στα μέτρα τους. Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθεί κανείς να φτιάξει δήμο για τον εαυτό του. Εμείς πιστεύουμε ότι ο Καλλικράτης είναι ένα τεράστιο βήμα και θα προσφέρει μια σημαντική εξυγίανση των οικονομικών της χώρα μας.
Τον Καλλικράτη, τόσο οι τρεις βουλευτές όσο και η Ν.Ε., τον αντιμετωπίζουν στο πλαίσιο πως οι πολίτες θα εξυπηρετούνται καλύτερα και ο νομός μας να πάρει μια άλλη μορφή σε αναπτυξιακό επίπεδο. Δεν νομίζω ότι ο κ. Ταμήλος αφιερώνει σωστά το χρόνο του ως δήμαρχος και πρόεδρος της ΤΕΔΚ, έχει άπειρα προβλήματα να λύσει με το κυκλοφοριακό πρόβλημα στα Τρίκαλα, τους απλήρωτους συμβασιούχους και δεν χρειάζεται καν να διαψεύσω εγώ τις όποιες πληροφορίες του κ. Ταμήλου, γιατί οι πολίτες στις εκλογές της Τ.Α., δεν ψηφίζουν με βάση μόνο την κομματικής του ταυτότητα»….

Για δήμο πέρα από την Γκρόπα ούτε κουβέντα .

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ .

Έτσι στο Υπουργείο Εσωτερικών βρέθηκαν σήμερα Δήμαρχοι του Νομού που «θορυβήθηκαν» από τις… διαρροές και τις «πληροφορίες», για «μαγειρέματα» στο χωροταξικό σχέδιο του «Καλλικράτης».
Οι βουλευτές μας τι λένε επ ' αυτού ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: