Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Προκαλούν . . . . . . . . . ."οι πράσινοι" .

Βάζει… φωτιές το σχέδιο «Καλλικράτης» .
Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για έξι Δήμους στον νομό Τρικάλων, με έναν δήμο στα ορεινά, αλλά και έναν «πράσινο» στα βορειοανατολικά του νομού.
Βάζει «φωτιές» το σχέδιο «Καλλικράτης» και στον νομό Τρικάλων. Σύμφωνα με διαρροές που έφτασαν να δημοσιοποιούνται και επισήμως κιόλας στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» το τελικό σχέδιο προβλέπει την δημιουργία έξι Δήμων σε επίπεδο νομού. Απορρίπτονται τα πλείστα όσα αιτήματα που είχαν κατατεθεί, αλλά γίνεται αποδεκτό το αίτημα για δημιουργία δήμου στα βορειοανατολικά του νομού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα θα συνενωθούν τελικά σε έναν υπερδήμο οι Δήμοι Βασιλικής, Παληοκάστρου, Παραληθαίων και Τυμφαίων.
Στα ορεινά δημιουργείται ουσιαστικά ένας «τουριστικός Δήμος» με την συνένωση του Δήμου Αιθήκων με την Κοινότητα Ασπροποτάμου. Ο Δήμος Πύλης απορροφά τους Δήμους Γόμφων, Πιαλείων και Πινδέων, καθώς και τις Κοινότητες Μυροφύλλου και Νεράιδας. Ο Δήμος Φαρκαδόνας συνενώνεται με τους Δήμους Οιχαλίας και Πελινναίων, ενώ ο Δήμος Καλαμπάκας με τους Δήμους Μαλακασίου, Καστανιάς, Κλεινοβού και Χασίων.
Τέλος ο Δήμος Τρικκαίων συνενώνεται με τους Δήμους Εστιαιώτιδας, Καλλιδένδρου, Κόζιακα, Μεγ. Καλυβίων και Φαλώρειας.
Οι αυτοδιοικητικοί του νομού εμφανίζονταν… μοιρασμένοι, όσον αφορά τις εκτιμήσεις τους επί του συγκεκριμένου σχεδίου. Οι κ.κ. Ζιάκας, Οικονόμου, Στουρνάρας και Κουφοχρήστος που βλέπουν να εισακούγονται τελικά δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους, ενώ αντίθετα οι κ.κ. Μάμαλης, Ντιντής, Αναστασόπουλος και Γκαμπλιώνης που είχαν συγκροτήσει «μέτωπο» για δημιουργία δήμου στα ριζά του Κόζιακα ήταν εντόνως ενοχλημένοι. Απομένει η επίσημη κατάθεση της πρότασης από το υπουργείο Εσωτερικών, πια, για να… ξέρουμε προς τα πού πάμε.
Πηγή είδησης : Εφημερίδα "Ενημέρωση " .

Δεν υπάρχουν σχόλια: