Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Αρχίσαν τα καλά του " Καλλικράτη " . Καληνύχτα ορεινή πατρίδα ! ! !

Διακοπή λειτουργίας καταστήματος ΕΛΤΑ Μεσοχώρας Τρικάλων

Επιστολή κοινοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μεσοχώρας Γιώργο Χονδρό με αποδέκτες τους Βουλευτές του Νομού .
Στην επιστολή, αναφέρετυαι πως «Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε τον σχεδιασμό του ΕΛΤΑ, στα πλαίσια της “αναδιάρθρωσης” του ταχυδρομικού Δικτύου να ανασταλεί η λειτουργία του καταστήματος ΕΛΤΑ της Μεσοχώρας.
Η λειτουργία του ΕΛΤΑ Μεσοχώρας – ένα ιστορικό κατάστημα πολλών δεκαετιών – είναι απολύτως απαραίτητη για την ορεινή μας περιοχή. Εξυπηρετεί δεκάδες ορεινά χωριά και οικισμούς, εκατοντάδες συνταξιούχους και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ζωή και την καθημερινότητα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Μεσοχώρας. Πέραν αυτών δε, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Μεσοχώρας είναι η μοναδική τράπεζα της περιοχής στην οποία οι κάτοικοι εμπιστεύονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταθέσεών τους.
Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,
Θεωρούμε ότι τα ΕΛΤΑ ως δημόσιος φορέας, έχει εκτός των άλλων υποχρέωση να επιτελεί τον κοινωνικό και αναπτυξιακό του ρόλο συμβάλλοντας στην διατήρηση και την ανάπτυξη της ζωής στην ελληνική ύπαιθρο. Τα όποια σχέδια αναδιάρθρωσης δεν μπορεί να υποκρύπτουν “σχέδια ιδιωτικοποίησης” και παραχώρησης του δημόσιου έργου των Ελληνικών Ταχυδρομείων σε ιδιώτες.
Επικουρικά σας αναφέρουμε ότι: Στον διπλανό νομό Καρδίτσας από τα 13 Ταχυδρομικά Καταστήματα ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ. Στον νομό μας είχαμε 9 καταστήματα από τα οποία μετά την κατάργηση του καταστήματος Μεσοχώρας θα μείνουν ΜΟΝΟ τέσσερα.
Η Κοινότητα Μεσοχώρας μπορεί από την πλευρά της να συμβάλλει στο έργο των ΕΛΤΑ Μεσοχώρας, εξετάζοντας την δυνατότητα για την διευκόλυνση τους όσον αφορά την στέγαση του καταστήματος σε κατάλληλο χώρο της Κοινότητας Μεσοχώρας.
Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την κατάργηση των ΕΛΤΑ Μεσοχώρας και θα κάνουμε όλα τα απαραίτητα διαβήματα τόσο προς την κεντρική διοίκηση των ΕΛΤΑ, όσο και προς όλα τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης».
Trikala News .

Δεν υπάρχουν σχόλια: