Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Από τον Αλεξάκο . . . . . . στον Αγοραστό .

Νέα δομή για την ΠΑΣΕ Θεσσαλίας .

Από το πρίσμα του «Καλλικράτη» αναμένεται να «περάσει» η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΠΑΣΕ) για τη μερική μεταφορά νερού από τον άνω ρου του Αχελώου.
Νέα δομή για την ΠΑΣΕ Θεσσαλίας Η δομή του οργάνου, στο οποίο συμμετείχαν ως τώρα αυτοδιοικητικοί και επιστημονικοί φορείς, θα πρέπει να προκύψει μετά από συζήτηση των νέων αιρετών αρχόντων της Θεσσαλίας και με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόζεται μετά τη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδει στην μερική μεταφορά νερού από τον άνω ρου του Αχελώου, ένα έργο που αποτελεί πάγιο αίτημα της ΠΑΣΕ από την σύστασή της προ εικοσαετίας, και εκτιμάται ότι θα δώσει ζωή στον θεσσαλικό κάμπο. Επιχείρημα της ΠΑΣΕ είναι, άλλωστε, η ανάγκη υλοποίησης της παρέμβασης αυτής προκειμένου να αποτραπεί η οικολογική περιβαλλοντική καταστροφή της Θεσσαλικής πεδιάδας.
Τις επόμενες μέρες ο κ. Αγοραστός θα οριστικοποιήσει την ημερομηνία σύγκλησης της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΑΣΕ. Το αίτημα για τη σύγκλησή της διατύπωσε ο τέως νομάρχης Καρδίτσας, Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος της ΠΑΣΕ Φώτης Αλεξάκος, με σχετική του επιστολή του.
Παράλληλα σε αυτή ενημερώνει πως ο ίδιος θα αποχωρήσει από την προεδρεία αλλά θα παραμείνει στο πλευρό τους μέχρι την οριστική δικαίωση των προσπαθειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: