Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Μετά τον Αετό . . . τα Θεοδώριανα .

Λίγες ημέρες πριν σήμανε συναγερμός στον Αετό με την απόπειρα διάρρηξης σε διάφορα οικήματα του χωριού . Χθες ήταν η σειρά ενός άλλου ορεινού χωριού , αυτή των θεοδωριάνων . Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ που διαβάσαμε στην ιστοσελίδα των Ορεινών http://theodoriana.com/.
Διαρρήξεις και βανδαλισμοί σε σπίτια στο χωριό.
Αργά το απόγευμα της Τετάρτης (12-1), κάτοικοι του χωριού αντιλήφθηκαν σημεία διάρρηξης σε τέσσερα σπίτια και μεγάλες καταστροφές στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό τους. Πρόκειται για τα "Τζουνέικα" στην "Βασιλική". Άγνωστοι σπάζοντας πόρτες και παράθυρα προσπάθησαν να διαρρήξουν και να μπουν και στα τέσσερα σπίτια ( Γιώργου, Πολύβιου, Πάνου και Σπύρου Τζιούνη). Κατάφεραν να μπουν στα δύο απ' αυτά, του Πάνου και του Πολύβιου Τζιούνη, προκαλώντας καταστροφές. Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι που πήγαν επί τόπου, δεν φάνηκε τουλάχιστον από μια πρόχειρη ματιά να έχουν κλαπεί αντικέιμενα, αφού τουλάχιστον οι ηλεκτρικές συσκευές ήταν στη θέση τους.
Όπως είναι φυσικό στο χωριό σήμανε συναγερμός. Και ενώ οι κάτοικοι προσπαθούσαν ακόμα να καταλάβουν τι έγινε, γύρω στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας και ενώ είχε πέσει ήδη το σκοτάδι, παρατηρήθηκε νέα διάρρηξη αυτή τη φορά στην "Κούφια" στο σπίτι του Λάμπρου Μητρογιάννη. Ειδοποιήθηκε αμέσως η Αστυνομία στο Βουργαρέλι, αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι οργάνωσαν αμέσως ομάδες, που κύκλωσαν το χωριό αφού υπήρξαν και πληροφορίες για άγνωστα άτομα που κινούνταν μέσα στον οικισμό. Ωστόσο αφού έφτασε και η αστυνομική δύναμη από το Βουργαρέλι, δεν εντοπίστηκε το παραμικρό.Οι λιγοστοί αυτή την εποχή κάτοικοι, έμειναν σε επιφυλακή όλο το βράδυ.
Το πρωί της Πέμπτης έφτασαν στο χωριό ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Βουργαρελίου και άνδρες της σήμανσης. Μια πρωτόγνωρη ιστορία για τα χρονικά του χωριού μας, που ελπίζουμε γρήγορα να διαλευκανθεί από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: