Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Σούλα - Σούλα , κάνε κάτι για την λιμνούλα . ( κατά το " Σούλα - Σούλα , για μια θεσούλα ) .

Βαρυσήμαντες!!! παρεμβάσεις .

Εκτιμούμε το ενδιαφέρον της κ. Μερεντίτη για τα χρήματα του ελληνικού λαού αλλά θα θέλαμε να τη δούμε και σε άλλες παρεμβάσεις για χρήματα του λαού που κάνουν φτερά!
Όσο για το «έμφραξη και τέλειωσε» ακούω στα αυτιά μου ένα γκαπ. Όσο για τους ανθρώπους πίσω από την έμφραξη δεν υπάρχουν !
Τόσο απλά.
Όταν βουλευτές άλλων περιοχών παρεμβαίνουν στον αναπτυξιακό νόμο για τις ορεινές περιοχές, η δική μας βουλευτής επιμένει αθεράπευτα στο φράγμα Μεσοχώρας και όχι για τους Μεσοχωρίτες και τα ορεινά χωριά μας.
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΛΑΣ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ .
Είναι άξια θαυμασμού η προσήλωση της Βουλευτού μας στα ζητήματα που αφορούν το νομό μας και τους Τρικαλινούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αέναη προσπάθεια της και οι διαρκείς παρεμβάσεις της για το φράγμα Μεσοχώρας. Όπως όλοι οι Τρικαλινοί γνωρίζουν, η αγωνίστρια Σούλα Μερεντίτη, δεν σταματά να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία που τις δίδεται στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών της δυνατοτήτων και να πασχίζει, ώστε να λειτουργήσει επί τέλους το υδροηλεκτρικό φράγμα Μεσοχώρας. Έτσι, αξιοποίησε και την πρόσφατη επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής, όπου - με μία βαρυσήμαντη παρέμβαση της- , ζήτησε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κύριο Α. Ζερβό, να δώσει άμεσα λύση ώστε να λειτουργήσει αυτό το σημαντικό ενεργειακό έργο για την Ελλάδα, και να μην χάνονται τα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου, από την απραξία. Με μία συναισθηματικά φορτισμένη τοποθέτηση της που καταχειροκροτήθηκε από συναδέλφους της, η Τρικαλινή Βουλευτής, επεσήμανε για άλλη μία φορά και στον κύριο διευθύνοντα σύμβουλό του οργανισμού αλλά και στους παρόντες Βουλευτές, την καθοριστική σημασία του φράγματος για την περιοχή μας, ενώ τόνισε, ότι είναι απαράδεκτο να δημοπρατούνται ήδη από τη ΔΕΗ έργα συντήρησης για ένα έργο που όχι μόνο δεν λειτουργεί άλλα ρημάζει αναξιοποίητο.
Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της εισηγήσεως της Βουλευτού μας:
“Θέλω να σταθώ στο υδροηλεκτρικό φράγμα της Μεσοχώρας , γιατί εγώ εκλέγομαι στο νομό Τρικάλων. Εκατομμύρια, εκατομμυρίων πεταμένα περιμένουν. Όνειρα, ελπίδες για ανάπτυξη της περιοχής περιμένουν. Ανάπτυξη μιας περιοχής που μαραζώνει, αυτή, αλλά και οι γύρω περιοχές, γιατί εμείς δεν έχουμε πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Το ξέρετε, αλλά εγώ δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω, ότι το μόνο που περιμένουμε αυτή την ώρα είναι η έμφραξη και τελείωσε. Εν τω μεταξύ η ΔΕΗ δημοπρατεί έργα συντήρησης, διότι έχουμε ήδη προβλήματα μετά από τόσο χρόνια. Έχω κάνει τελευταία ερώτηση στο Υπουργείο, και κατʼ επέκταση σε σας, για μένα είναι το πρώτο θέμα, για το νομό μου είναι το πρώτο θέμα, θεωρώ ότι γενικότερα για τη Θεσσαλία είναι ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας, το οποίο δεν μπορούμε να το χειριστούμε” .
(ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥΛΑΣ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ)
ΠΗΓΗ: http://www.merentiti.gr/web/index.php?option=com_content&task=view&id=5351&Itemid=56
http://www.mesochoranet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: