Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Απο συνεδριάσεις άλλο τίποτα ! Αποτελέσματα να δούμε πότε θα βγάλουν ( αν βγάλουν ) .

Αλλεπάλληλες συνεδριάσεις στο δήμο Πύλης .
Συνέρχονται εντός της εβδομάδας η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής .
Δύο συνεδριάσεις προγραμματίστηκαν για αυτή την εβδομάδα από τον δήμο Πύλης.
Πρόκειται για την οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου Πύλης που θα συνεδριάσουν την Τρίτη και την Πέμπτη αντίστοιχα για θέματα της αρμοδιότητάς τους.
Ειδικότερα, την 25η του Ιανουαρίου, ημέρα Tρίτη και ώρα 13.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί τακτική συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στο δημοτικό κατάστημα στην Πύλη.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής τρία:
1.-Εκλογή Αντιπροέδρου οικονομικής επιτροπής.
2.-Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011 για δαπάνες, εργασίες, προμήθειες.
3.-Ορισμός δικηγόρων για υποθέσεις του δήμου.
Πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του δήμου Πύλης είναι ο δήμαρχος κ. Κώστας Κουφογάζος.
Υπενθυμίζεται ότι η οικονομική Επιτροπή είναι το όργανο που διαδέχεται την «δημαρχιακή επιτροπή» αφού αποκτά το μεγαλύτερο μέρος των αρμοδιοτήτων της. Η οικονομική επιτροπή παρακολουθεί και ελέγχει την οικονομική λειτουργία του δήμου. Συντάσσει τον προϋπολογισμό, ελέγχει την υλοποίησή του και ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο ανά τρίμηνο, προελέγχει τον απολογισμό, αποφασίζει για την έγκριση των δαπανών και τη διάθεση των πιστώσεων, καταρτίζει τους όρους δημοπρασιών και τις κατακυρώνει, μελετά την ανάγκη σύναψης δανείων. Αποφασίζει για την αποδοχή κληρονομιών, κληροδοσιών και δανείων, αποφασίζει για ζητήματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αποφασίζει για την υποβολή προσφυγών στις διοικητικές αρχές και την άσκηση όλων των ενδίκων μέσων, για τον δικαστικό συμβιβασμό και εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Επιτροπή ποιότητας ζωής
Δύο ημέρες έπειτα και συγκεκριμένα την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου και ώρα 9 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου Πύλης.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:
Εκλογή Αντιπροέδρου Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Συζήτηση επί διαφόρων θεμάτων.
Πρόεδρος της επιτροπής ποιότητα ζωής του δήμου Πύλης είναι ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Τόλιας ο οποίος και θα προεδρεύσει στην προσεχή συνεδρίαση.
Με τη συγκρότησή της ένας κρίσιμος και διαρκώς αναπτυσσόμενος τομέας δημοτικής πολιτικής, όπως είναι τα ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας και ιδιαίτερα τα πολεοδομικά και χωροταξικά, γίνεται αντικείμενο ενός συλλογικού και αντιπροσωπευτικού οργάνου περισσότερο ευέλικτου από το πολυπληθές δημοτικό συμβούλιο.
Η ΕΡΕΥΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: